Harlingen verliest in Ureterp

URETERP - Een flinke wind stond scheef over het veld in Ureterp en het bleek dat de thuisploeg daar beter tegen bestand was dan de Harlingers. Nu treffen de rood-witten het ook niet voor wat betreft blessures. Barry Hamstra was ziek en dat is toch een gemis, het is toch de topscorer bij Harlingen. Maar ook Jorik Erents is er nog steeds niet bij en Norbert Helik melde zich vlak voor de wedstrijd nog geblesseerd af.

En dan moet je weer teruggrijpen op de jeugd. Jan Douwe Hibma moest in de defensie en Klaas Kuiken was er weer dus die kwam op het middenveld. Harlingen speelde de eerste helft iets tegen de wind in en dat ging hen niet goed af. Het werd een rommelige wedstrijd maar het eerste geweldige schot kwam van de voet van Kees Jan Dijk van Ureterp. Dat schot werd even geweldig over getikt door keeper Robin Wagenaar.

Ook Harlingen kreeg kansjes. Een voorzet van Jorge Pirez werd gemist door Kees Knier. Een kopbal van Sjouke Bootsma kwam verkeerd op ut kopke en de bal ging naast. Ook een vrije trap van Ralf van Hurck leek er in te vliegen maar helaas schuurde de bal de lat en ging over. In de 34e minuut blokte Robbin Regtop een tegenstander in het strafschopgebied en hij kreeg een strafschop tegen. Kees Jan Dijk had er geen probleem mee en het was 1-0. Beide ploegen kregen nog wel kansjes, dat leverde niet veel op, wel toen Harlingen weer eens zwak uitverdedigde in de 44e minuut en Lars Boonstra een niet te missen kans kreeg; 2-0.

In de tweede helft kreeg Harlingen de wind in de rug maar ook daarmee konden ze niet goed overweg. Ook waren de mannen van Ureterp fysiek wat sterker en ze gebruikten vaak lange halen en gauw thuus-ballen en daar had Harlingen wat moeite mee. Het voetbal van Harlingen was wat verzorgder maar men bleef rommelig uit-verdedigen en ze hadden voorin te weinig stootkracht. Wel kreeg Bouke Zuiderhof nog twee kopkansjes en raakte Ralf van Hurck de paal na een vrije trap. Tien minuten voor tijd kreeg Ureterp nog een corner, men liet Lars Boonstra volledig vrij staan, die zei hartelijk dank, en knikte de 3-0 binnen. Na twee goede wedstrijden nu dus weer even een miskleun. Dat moet aanstaande zondag thuis tegen Harkema Opeinde wel even anders als het kan.