Harlingen sterkste in streekderby

HARLINGEN- ?Bij de strot pakken en fileren?. Dat meldden de Franekers in hun voorbeschouwing van dit duel, maar niets bleek minder waar. Na negentig minuten trokken de Harlingers aan het langste eind en duwden de Franekers nog dieper de gierput in.

In een weinig boeiende eerste helft speelde het spel zich vooral af op het middenveld en kregen beide teams nauwe-lijks kansen en kwamen elk niet verder dan een goed genomen vrije trap waar beide goalies een antwoord op hadden. De scheidsrechter hield het spel kort en ondanks vervelende overtredinkjes aan Franeker zijde bleef het vooral bij waarschuwen. Sjouke Bootsma liep bij z'n eerste overtreding echter direct tegen een gele kaart aan.

Na rust kwamen de gasten uit een prima genomen vrije trap op voorsprong. Niet echt verdiend op dat moment, maar het leek de thuisploeg wel wakker te schudden. Het duurde tot halverwege de tweede helft voordat Barry Hamstra op aangeven van Freek Topfer de verdiende gelijkmaker binnen knalde.

Zeven minuten later werd een prima bal gegeven op Freek Topfer die vooruit snelde. Maar de goed spelende Franeker verdediger M. Hoekstra was hem te snel af en werkte de bal tot hoekschop. Hier bleek de Franeker doelman nogal eens moeite mee te hebben, want Jorik Erents wist Barry Hamstra te vinden en deze maakte z'n tweede van de middag en zette Harlingen op voorsprong. Niet veel later (we noteren de 73e minuut) na de zoveelste overtreding aan Franeker zijde besloot de scheidsrechter om ook hier maar eens een gele kaart uit te delen.

Met nog een kwartier op de klok bereikte een vrije trap van Ralf van Hurck Robbin Regtop die de beslissende 3-1 op het scorebord zette. Franeker kon in de slotfase geen vuist meer maken, terwijl Harlingen in de slotminuut nog een schot op de paal uiteen zag spatten. Harlingen wist na een matige eerste helft met tien sterke minuten de drie punten in eigen huis te houden. Voor Franeker is het uithuilen en opnieuw beginnen.

Komend weekend zullen de duels die vorige week werden afgelast worden ingehaald. Voor Harlingen betekent dit een weekendje rust. Het eerstvolgende duel voor de mannen van trainer Van Slooten staat gepland op zondag 16 februari. Dat wordt een dagtocht, want er zal gespeeld worden op Ameland tegen Geel Wit.