Harlingen ruim langs Warga

HARLINGEN- Harlingen heeft de goede reeks waar men de afgelopen weken mee bezig is afgelopen zondag een vervolg gegeven. Op het eigen Balkland werd Warga op een ruime nederlaag getrakteerd. Al voor het duel begon, bleek Warga in de problemen te zitten. De eerste keeper was geblesseerd, maar de reservedoelman bleek niet speelgerechtigd, waardoor in allerijl veldspeler Abel Kooistra in het doel werd geposteerd.

Deze viel echter al voor de rust uit met een ernstige blessure. De rood-witten stonden toen echter al op een riante 4-0 voorsprong. Om twee uur werd afgetrapt onder leiding van de pas 20-jarige, maar zeer goed fluitende scheidsrechter D. Post. Harlingen speelde de eerste helft met de wind mee en Freek Topfer testte de gelegenheidsdoelman door de bal bij de aftrap vanaf de middellijn al op doel te schieten, maar Kooistra hield ’m netjes.

Een kwartier later kopte Freek Topfer op aangeven van Barry Hamstra de 1-0 binnen. Het was het 40e doelpunt voor Harlingen in deze competitie. Vijf minuten later stond het al 2-0, nadat Barry Hamstra een vrije trap in één keer binnen krulde. Binnen het half uur stond ook de 3-0 op het scorebord, nadat opnieuw Barry Hamstra een vrij trap vanaf praktisch dezelfde plek binnenschoot.

Hiermee leek het duel vroegtijdig beslist, want de kleine ruimtes die de Harlinger defensie af en toe weggaf, werden niet optimaal benut door Warga. Wel kwam het tweemaal tot een schot dat net naast ging. Vlak voor rust vergrootte Freek Topfer de voorsprong door de 4-0 aan te tekenen. In een poging de bal uit het doel te houden kwam de Wargaaster keeper ongelukkig en hard in aanraking met de paal en hij kon het duel niet voortzetten, waarop hij werd vervangen door Robert Kooistra, maar ook hij kon het tij niet keren, want halverwege de tweede helft haalde Freek Topfer verwoestend uit en trof voor de derde maal doel en dus was de stand 5-0.

Barry Hamstra was ook dichtbij z’n derde treffer, maar zijn schot stuitte via de onderkant van de lat het veld weer in. Uiteindelijk was het Ralf van Hurck die in de slotfase met een mooie trap de eindstand van 6-0 op het scorebord zette. Een ruime overwinning dus voor Harlingen. Ook hield men achterin ‘de nul’ en dat was ook al weer enige tijd geleden.

Komend weekend staat er een inhaalronde op het programma en is Harlingen vrij. Het eerstvolgende duel is gepland op zondag 9 maart. Dan gaat men naar Oenkerk voor het duel tegen Trynwâlden.