Harlingen pakt verdiend punt op Ameland

NES/BUREN - Harlingen heeft zondag een meer dan dik verdiend punt meegenomen in het duel tegen Geel Wit. Na 86 minuten stond de thuisploeg nog?4-2 voor, maar in blessuretijd wisten Klaas Kuiken en Robbin Regtop de stand op de valreep nog gelijk te trekken.

Na zeventien minuten kwam Geel Wit op voorsprong, nadat een ingooi werd verlengd en werd binnengekopt. Lang kon men daar niet van genieten, want een minuut later bokste de Amelander doelman een schot van Barry Hamstra mooi voor Justin Attema die de gelijkmaker binnenkopte. Barry was vlak voor rust nog dicht bij de 1-2, maar zijn schot ging net naast en dus werd er met een gelijke stand gerust. Gezien het wedstrijdbeeld op dat moment een terechte stand.

Halverwege de tweede helft kwam Geel Wit andermaal op voorsprong, nadat een vrije trap door iedereen werd gemist en in één keer tegen de touwen knalde. In de 72e minuut kwam Harlingen via Jorik Erents op 2-2, nadat hij alert reageerde op een klutsbal. Een kwartier voor tijd liep Harlingen na een verdedigingsfout opnieuw achter de feiten aan en toen Geel Wit vijf minuten later uitliep naar 4-2 leek het duel beslist.

Harlingen gaf echter niet op en ging door op karakter. Het kwam nog heel goed weg toen doelman Robin Wagenaar met een snelle reflex een treffer voorkwam en even later wist de doelman van Geel Wit met een katachtige reactie de aansluitingstreffer te voorkomen. Toen de klok op negentig minuten stond, was het Klaas Kuiken die met een geweldig schot toch de aansluiting wist te vinden. Harlingen pompte hierna alles naar voren en het was Robbin Regtop die in de 92e minuut de gelijkmaker wist te noteren.
Een dik verdiend punt en over de gehele wedstrijd gezien ook niet meer dan terecht. Komende zondag speelt Harlingen op eigen veld tegen Warga. Dat duel begint op de vertrouwde tijd, dus om 14.00 uur.