Harlingen pakt punt in slotfase

HARLINGEN- Harlingen heeft zondag in een boeiend duel gelijk gespeeld tegen Geel Wit. Na de wedstrijd vierde Harlingen het punt en bleven de bezoekers enigszins gedesillusioneerd achter.

Grote winnaar die middag was ongetwijfeld de neutrale toeschouwer. Al vroeg in de wedstrijd kwam keeper Hessel Zuiderhof ongelukkig in botsing met een speler van Geel Wit. Nadat beide spelers waren behandeld mocht Geel Wit een vrije trap nemen en die werd door Siard Bonthuis fraai binnen gekruld.
Hessel bleek toch te veel last van de blessure te hebben en werd na tien minuten vervangen door Robin Wagenaar. Het duurde tot halverwege de eerste helft voordat Harlingen op gelijke hoogte kwam. Een vrije trap van Barry Hamstra werd geblokt en kwam voor de voeten van de jonge Justin Attema die de 1-1 aantekende. Vlak voor de rust was een onoplettendheidje achterin bij Harlingen de oorzaak dat opnieuw Bonthuis binnen kon schieten en Harlingen dus met een 1-2 achterstand de rust in.

Harlingen wist dat er toch wat te halen viel en ging op zoek naar de gelijkmaker. Dat lukte toen Klaas Kuiken na een uur spelen een prima pass op Ralf van Hurck gaf en die schoot hard en beheerst binnen: 2-2. Harlingen kwam verdiend op voorsprong toen tien minuten later van Hurck bij een vrije trap Jorge Pirez bij de tweede paal vond en hij kopte hard binnen: 3-2.
Een wat makkelijk gegeven penalty zorgde ervoor dat de bezoekers langszij kwamen. Harlingen ging wel op zoek naar de winst, maar leek met lege handen te staan toen in de 87e minuut een hoekschop van Geel Wit werd binnengefrommeld. Bij Harlingen ging iedereen naar voren en bij Geel Wit was het achterin vrouwen en kinderen eerst. De klok stond al enige tijd op negentig minuten toen Harlingen nog een hoekschop mocht nemen. De knal die daarop volgende belandde via de onderkant van de lat en de doellijn het veld in waar Barry Hamstra precies op de goede plek stond om de 4-4 eindstand op het scorebord te zetten.
Harlingen speelde niet slecht en dit was wellicht het beste duel tot nu toe qua spel. Volgende week zondag het duel in en tegen Warga.