Harlingen opnieuw onderuit

HARLINGEN- Afgelopen zondag heeft Harlingen op eigen veld andermaal een nederlaag moeten incasseren. De bezoekers uit Dronrijp waren veel te sterk en wonnen verdiend met 5-2. Daar waar de bezoekers nauwelijks iets weggaven, leek het bij de Harlingers af en toe Russische roulette achterin. De Rypsters zetten van begin af aan druk op het Harlinger doel, waardoor keeper Hessel Zuiderhof handen vol werk had. Ook paal en lat hielpen de Harlingers meer dan eens. Hierdoor duurde het een half uur voordat Dronrijp vanaf de rand van het strafschopgebied de score kon openen.

Tot de rust bleef Harlingen met af en toe kunst en vliegwerk overeind en was Barry Hamstra het dichtst bij een doelpunt, nadat hij een door Ralf van Hurck genomen vrije trap tegen de paal kopte. Bij het rustsignaal mocht de thuisploeg niet mopperen dat Dronrijp slechts één kans wist te verzilveren. Na zes minuten in de tweede helft volgde het hoogtepunt aan Harlinger zijde. Een prima op maat voorgezette bal werd door Kees Knier snoeihard binnengeschoten en dus was het 1-1. Lang duurde het niet, want vanaf de aftrap was Dronrijp weer gevaarlijk en kon Hessel Zuiderhof op de doellijn redding brengen.

Drie minuten later liep Harlingen na knullig balverlies weer achter de feiten aan: 1-2. Twintig minuten voor tijd viel de beslissing, toen Dronrijp uitliep naar 1-4. Kenneth Dijkstra pakte voor de statistieken nog een doelpuntje mee, maar vijf minuten later zorgde Tsjalling Sikma namens Dronrijp met zijn derde doelpunt die middag voor de 2-5 eindstand en die was verdiend. Harlingen gaf achterin teveel ruimte weg en kreeg nauwelijks kansen. Die twee die ze kregen werden wel benut.

Komende zondag weer een kans. Dan staat de streekderby tegen Franeker op het programma. Zij zijn net als Harlingen ook nog puntloos. En een ouwe seun moet een klokkendief toch de baas kunnen zijn?