Voetbal

Harlingen ontvangt Lemmer

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN- Voor de vv Harlingen staan de laatste vijf duels in de 90-jarige historie van de club op het programma, waarvan drie op het legendarische Balkland.?De rood-witten en Robur bundelen hun krachten en zullen in het nieuwe seizoen onder een nieuwe naam ten tonele verschijnen.

Het resterende programma ziet er als volgt uit: op 13 april DTD-Harlingen, op 20 april Harlingen-Stiens, op 4 mei het laatste thuisduel tegen DIO en tenslotte op 11 mei het allerlaatste uitduel uit de historie tegen Leovardia, maar eerst staat er komende zondag het thuisduel tegen vv Lemmer op het programma.
De Lemsters staan momenteel op de zesde plaats op slechts drie punten achterstand van plaats drie, die aan het einde van het seizoen recht geeft op een plek in de play-offs om promotieduels.

Harlingen zal de punten willen gebruiken om een zo goed mogelijk eindresultaat neer te zetten en een zesde plaats in het eindklassement is zeker niet onmogelijk. De eerdere onderlinge ontmoeting dit seizoen tussen de ouwe seunen en Lemsters eindigde in een puntendeling. De afgelopen drie seizoenen was er op het Balkland altijd een winnaar na negentig minuten in doelpuntrijke duels.
Vorig seizoen waren de Harlingers thuis kansloos (0-7), maar de twee jaren daarvoor werd er met 4-0 en 5-2 gewonnen. Topschutter aan Harlinger zijde Barry Hamstra heeft er dit seizoen al zeventien gemaakt en Lemster topschutter Marcel Schutz dit seizoen al 24. In z’n hele carrière maakte hij er al bijna driehonderd, dus is het oppassen voor deze man.
Zondagmiddag rond kwart voor vier zijn de kaarten geschud en de resultaten bekend. De allereerste beslissing kan zondag ook vallen, want als Franeker verliest van Dronrijp zullen onze oosterburen rechtstreekse degradatie niet meer kunnen voorkomen. Het duel op het Balkland begint zondag om 14.00 uur. Eenieder is van harte welkom.

Uitslag 3e klasse A
Zondag 30 maart
DTD-Stiens 2-0
 
Programma en prognose 3e klasse A
Harlingen-Lemmer1
Harkema O.-DTD 2
Trynwalden-DIO 1
Geel Wit- MKV 2
Dronrijp-Franeker 1
Leovardia-Warga 1
Stiens-Oerterp 3 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda