Harlingen naar Stiens

HARLINGEN - Komende zondag speelt Harlingen weer een uitwedstrijd. Tegenstander die middag is sportclub Stiens. Beide teams kennen een moeizame eerste seizoenshelft en voor beide is het aanhaken of afhaken.

Het onderlinge verschil is slechts één punt en dat betekent dat Harlingen bij winst sowieso de Stiensers voorbij gaat op de ranglijst. De onderlinge duels hebben over het algemeen een doelpuntrijke reputatie. Vorig seizoen eindigde het duel in Stiens slechts in een 1-0 overwinning voor de thuisploeg, en de Harlingers trokken op eigen veld in een knotsgek duel met 7-5 aan het langste eind. Drie van deze doelpunten vielen in blessuretijd, wat maar wil zeggen dat men negentig minuten lang scherp moet blijven. Afgelopen zondag speelde Harlingen het inhaalduel tegen Lemmer en zette daar een prima resultaat neer en had zelfs meer verdiend dan dat ene punt, maar momenteel is elk punt welkom en als men komende zondag in en tegen Stiens net zo speelt als in Lemmer kunnen de punten mee naar huis worden genomen.