Harlingen krijgt loon naar werken

HARLINGEN- Opluchting en blijdschap. Dat is kort samengevat het gevoel dat zondagmiddag na afloop van het duel heerste bij de rood-witte brigade. Eindelijk betaalde het harde werken van de afgelopen weken zich uit en boekte Harlingen tegen het Leeuwarder Leovardia een meer dan dik verdiende overwinning.

Nog voor het duel begonnen was, zag Leovardia de doelman in de warming-up geblesseerd uitvallen en dus moest er direct een tactische wijziging worden doorgevoerd. Harlingen werkte vanaf het begin hard, maar miste de scherpte voorin om de mogelijkheden die men kreeg te verzilveren.
Net als vorige week tegen Oosterwolde was het verschil op de ranglijst niet terug te zien op het veld en gaven de Harlingers Leovardia nauwelijks de kans om gevaarlijk te worden. Harlingen verdiende de voorsprong het meest, maar tot de rust werd aan beide kanten niet gescoord.

Even leek het vlak na rust mis te gaan toen Leovarida om onduidelijke reden een strafschop kreeg en benutte en geheel tegen de verhouding in de 0-1 op het bord zette. Dat is voetbal en Harlingen liep weer achter de feiten aan, maar ging niet bij de pakken
neer zitten. Harlingen kreeg de betere kansen en de gelijkmaker leek niet lang op zich te laten wachten. Het duurde echter tot de 80e minuut voordat Barry Hamstra een prima pass kreeg en alleen op de keeper af stormde. Hij hield het hoofd koel en schoot onberispelijk de 1-1 binnen.
Harlingen wilde echter meer en gaf gas bij. Na goed doorjagen van Sjpouke Bootsma belandde een schot tegen de paal, maar daar stond Justin Attema precies op de goede plek om de zeer verdiende 2-1 binnen te tikken.
Een zwaar bevochten maar verdiende overwinning voor Harlingen. Het zou mooi zijn als Harlingen dit na de winterstop voort kan zetten. Door de winst hebben de Harlingers meer lucht gekregen in de kelder en wellicht dat men er langzaam uit kan kruipen. Volgende week staan er nog twee inhaalduels op het programma, maar Harlingen kan genieten van de winterstop.