Voetbal

Harlingen in allerlaatste duel naar Leovardia

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN- Komende zondag reizen de rood-witten van vv Harlingen naar het Leeuwarder Kalverdijkje af voor het allerlaatste duel uit de historie. Tegenstander die middag is fusieclub Leovardia. Voor beide clubs staat er (behalve de eer) niets meer op het spel.

Harlingen is zeker van handhaving in de derde klasse en de Leeuwarders zijn zeker van de play-offs om promotie naar de tweede klasse te realiseren. In het eerdere onderlinge duel op het Balkland eindigde het duel in een verdiende 2-1 overwinning voor de Harlingers. Het is te hopen dat Harlingen komende zondag wel negentig minuten scherp blijft, want ook in het laatste thuisduel tegen DIO uit Oosterwolde ging het in de slotfase toch weer mis. Afsluiten met winst zou mooi zijn, maar daar zullen de Leeuwarders net zo over denken. MKV  is al kampioen en Franeker en Warga zijn al gedegradeerd. Stiens en Dronrijp zullen zondag in een onderlinge strijd uit maken wie er derdeklasser blijft en wie zich op mag maken voor beslissingswedstrijden tegen degradatie.

Het duel tussen Leovardia en Harlingen begint zondag om 14.00 uur. Rond kwart voor vier die middag zal het boek vv Harlingen definitief worden gesloten. Na de zomerstop begint er is samenwerking met Robur een nieuw boek met een nieuwe naam en een nieuw tenue.
 
Programma en prognose 3e klasse A
Leovardia-Harlingen 3
DIO-MKV 2
DTD-Franeker 1
Harkema O.-Warga 1
Trynwalden-Oerterp 1
Geel Wit-Lemmer 1
Dronrijp-Stiens 3

|Doorsturen

Buienradar



Agenda