Harlingen heeft geen mazzel en verliest

HARLINGEN - Harlingen moest tegen medekoploper MKV spelen, en zij staan samen met DTD een straatlengte voor op de nummer drie. Harlingen was aardig volledig en begon dus vol goede moed aan deze wedstrijd. En het begin was zeker goed. Na vijf minuten een pass van Barry Hamstra op Jorge Pirez en die gaf perfect voor op Rick Siemonsma die de bal in een keer op zijn slof nam en in de touwen joeg, een beauty en 1-0.

Het ging dus lekker voor Harlingen; niets aan het handje. Maar in de tiende minuut kreeg Norbert Helik de bal in zijn eigen strafschopgebied, hij stond alleen, kon naar links, naar rechts, kortom hij kon alle kanten op. Maar tot ieders verbazing knalde Norbert de bal snoeihard in eigen doel; 1-1 en dat was een domper.

Harlingen bleef zich voor honderd procent inzetten maar achterin begon men wat te knoeien. Sjouke Bootsma is sterk in het afnemen van de ballen, ook nu weer, maar de opbouw ging moeizaam en er was te veel balverlies. Dat leverde kansjes op voor MKV, onder andere een vrije trap op een gevaarlijke plek en die ging gelukkig voor Harlingen naast.

In de 25e minuut werd een corner weggegeven door Harlingen. De bal werd hoog voorgezet, en net voorbij de tweede paal stond Sahid Loukili zo vrij als een vogel en hij kopte de bal netjes binnen; 1-2. Meteen daarna stond de snelle Mourad Azzazar ineens helemaal vrij op rechts, hij kon zo doorlopen en beheerst 1-3 maken. MKV ging even beter met de geboden kansen om dan Harlingen. En dat terwijl Harlingen zeker niet de mindere was maar o lieve vrede, die foutjes achterin, dat moet anders. En zeker de buitenkanten moeten beter worden afgedekt.

Een mooie pass van Ralf van Hurck bracht Barry Hamstra net niet in scoringspositie. Harlingen viel aan en nu miste een schot van Barry Hamstra net even de kracht om gevaarlijk te worden. Dat zelfde overkwam Klaas Kuiken; hij schoot goed gericht op doel maar weer niet hard genoeg. En toen Rick Siemonsma helemaal vrij stond knalde hij niet op doel, terwijl hij dat goed kan, maar gaf een tikje breed en vervolgens stond half MKV al weer in de weg. Kansjes genoeg dus, en toch mocht Harlingen nog blij zijn dat het niet 1-4 werd; de inzet van MKV vlak voor de rust ketste gelukkig voor Harlingen op de paal.

In de tweede helft begon Harlingen weer aanvallend en in de 47e minuut kwam Barry Hamstra al alleen op de MKV-doelman af. Helaas tikte hij ook de bal tegen de paal. De corners die daarop volgden waren levensgevaarlijk maar Harlingen had geen mazzel om de bal het laatste zetje te geven en vrouwe Fortuna speelde dit keer met MKV mee. Robbin Regtop, die zich een goede laatste man toonde, moest handelend optreden en kreeg geel. Norbert Helik werd gewisseld en we verwachten de tweede spits Justin Attema maar die kwam niet, wel Bouke Zuiderhof die overal inzetbaar is.

MKV loerde nu op een uitval en die waren er wel maar bij Harlingen waren ze nu aardig attent achterin. In de 74e minuut werd Jorge Pirez voor de zoveelste keer neergelegd. De vrije trap die Harlingen kreeg kwam voor de voeten van Bouke Zuiderhof maar ook zijn schot suisde net over. Ja en als je dan de kansjes mist dan krijg je natuurlijk zelf een om de oren. Het was Amin Ait die hard en hoog de bal achter keeper Hessel Zuiderhof roste; 1-4.

Het leek over en uit maar toch werd het nog verrassend spannend. In de 88e minuut een goeie voorzet van Mateusz Ype, dit keer misten ze bij MKV de bal en Barry Hamstra kon 2-4 maken. Bij een tegenaanval van MKV was Hessel Zuiderhof al gepasseerd maar de MKV’ers misten voor een leeg doel. In de 90e minuut werd een corner goed door gekopt door Robbin Regtop en Barry Hamstra stond weer op de juiste plaats; 3-4. En dan ga je natuurlijk alles of niets spelen met alle risico’s van dien. En Harlingen verdiende 4-4 maar daar was weer die pech die ze wel vaker hadden in deze wedstrijd, en Ait Bihi frommelde nog 3-5 binne. Hard had Harlingen gevochten en zeker niet slecht gespeeld, maar onderhand heeft Harlingen wel de meeste goals tegen in de derde klasse A en dat moet anders. Om te beginnen volgende week uit tegen Dronrijp; dat is een belangrijke wedstrijd in de onderste regionen. D5C