Harlingen boekt nuttige zege op Oerterp

HARLINGEN- Harlingen heeft afgelopen zondag op eigen veld?een nuttige en belangrijke 5-2 zege geboekt op het elftal van Oerterp. Voordat er werd afgetrapt, werd een minuut stilte in acht genomen in verband met het overlijden van oud-speler Dirk van Zon.

Vanaf de aftrap begonnen de Harlingers fel. De Oerterper doelman had waarschijnlijk iets te veel naar Studio Sport gekeken, want al na zeventig seconden blunderde hij op Nienhuis-achtige wijze, waarop Freek Topfer simpel de 1-0 aantekende. Vijf minuten later was er een prima opgezette aanval van de thuisploeg waarbij Barry Hamstra Justin Attema vrij voor het doel zag staan en deze noteerde de 2-0 op het scorebord die op dat moment de zevende minuut aangaf.
Even leek het een gemakkelijke middag voor de Harlingers te worden. Echter twee kleine en onnodige overtredinkjes leverden Oerterp een strafschop en vrije trap op. Beide werden benut en dus stond het halverwege de eerste helft weer gelijk. Na een half uur spelen kregen de gasten een grote kans om op voorsprong te komen, maar doelman Robin Wagenaar reageerde alert en maakte de inzet onschadelijk. Tot de rust werd aan beide kanten niet meer gescoord, waardoor er met een gelijke stand gerust werd.

Kort na rust kregen de bezoekers een levensgrote kans op de 2-3, maar de Oerterper schoot van dichtbij hoog over het doel. Niet veel later kon Freek Topfer aan Harlinger zijde opstomen naar het doel en hij haalde uit. De helft van de toeschouwers juichte al, maar slechts het zijnet werd geraakt. Na een klein uur spelen mocht Ralf van Hurck een vrije trap nemen aan de rechterkant van het veld op een meter of 25 van het doel. De bal suisde over alles en iedereen heen en ook de keeper had het nakijken: 3-2.
Hierna rook Harlingen meer en werd de keeper van de gasten veelvuldig getest. Een kwartier voor tijd was het opnieuw Justin Attema die ditmaal op aangeven van Freek Topfer de voorsprong vergrootte naar 4-2, waarna Jorge Pirez met een rake kopbal de eindstand bepaalde op 5-2. Belangrijke punten om verder te nestelen in de middenmoot. Volgende week staat er een uitwedstrijd op het programma. Dan wordt er gespeeld in en tegen Harkema.