Sport

Gup examens Tang Soo Do School Jip Kye Sohn


HARLINGEN - Op zaterdag 14 december waren er Gup examens in Het Noorderlicht. Om precies ??n uur werd er begonnen met de jeugd. Er deden maar liefs twaalf jeugdleden examen. Er waren heel veel toeschouwers om de jeugd aan te moedigen. Dit was super.

De jury bestond uit: Master 4e dan Bauke Dijkstra, 2e Dan Anne-Marie Tolsma en Edwin Muurling,  1e danners Conny Enklaar, en Ria Rieken, en 2e Dan Jeroen Dijkstra hielp de jeugd met de oefeningen. 4e Dan instructeur Marja Dijkstra was ondanks ziekte wel aanwezig. Na een korte warming up werd er begonnen met het examen. Ze moesten allerlei technieken laten zien, van handtechnieken tot traptechnieken loopvormen en zelfverdediging.  Het laatste onderdeel vonden ze wel bijzonder leuk namelijk ‘breken’. Ook hier kon je zien dat ze allemaal heel goed hadden geoefend. Alle plankjes gingen in één keer door. 

Na kort beraad van de jury was de uitslag dat iedereen geslaagd was. Geslaagd zijn  voor:
7e gup, oranje band met een witte streep:
Roan van Stormbroek, uit Kimswerd,
Justin Jorna, uit Sneek
Simon de Boer,  IJsbrechtum.
8e Gup oranje band:
Boaz Saenen
Jorn Willemsen
Calvin Soolsma
Senna Tulen
Reen Zandstra
Aniek Zandstra
Stef Heeringen , allen uit Harlingen.
Geslaagd voor 9e gup, witte band met een zwarte streep:
Ivar van Dijk
Wail Ib El Radi, beiden ook uit Harlingen.

Na het uitreiken van hun nieuwe band, gingen ze allemaal tevreden naar huis.

Hierna kwamen de volwassen. Dit waren zes leerlingen, die voor verschillende graduatie opgingen. Ook deze leerlingen moesten verschillende onderdelen van Tang Soo Do laten zien , waaronder verschillende hand- en traptechnieken, loopvormen maar ook zelfverdediging. De volwassenen hadden als laatste onderdeel breken. Verschillende mooie hand – en traptechnieken werden gemaakt, om de planken mee te breken.  Na ruim twee en een half uur was ook voor deze de uitslag dat ze allemaal geslaagd waren.

Geslaagd zijn
8e Gup oranje band:
Joas van Dijk, uit Harlingen.
Hieke van Stormbroek Bijlsma, uit Kimswerd
5e gup, groene band met witte streep
Marylou Feenstra, uit Harlingen,
Anne Brouwer, uit Joure
4e gup, bruine band
Manouk Winia, uit Harlingen
1e gup, rode band met een witte streep
Donja Jorna, uit Sneek

Tang Soo Do School Jip Kye Sohn doet mee met ‘Doe mee, sport is oké’, voor de basisschoolleerlingen. Ook voor jongeren tot 18 jaar doen wij mee.  We beginnen op maandag 6 januari voor de jongeren en voor de basisschool jeugd op donderdag 9 januari.  Opgeven  kan via www.sportpas.nl of via info@worldtangsoodo.eu.  Wil je meer informatie kijk dan op onze site www.worldtangsoodo.eu

|Doorsturen

BuienradarAgenda