Sport

Goede resultaat V & K De Stenen Man

Door Jeroen Pietersma
SURHUISTERVEEN - Zaterdag 22 en zondag 23 maart was de plaatsingswedstrijd voor de Friese kampioenschappen. Alle leeftijdsklassen deden mee. Voor sommige turnsters was dit hun eerste wedstrijd omdat ze in dit jaar 9 jaar zijn worden. Erg spannend voor deze jonge turnsters, maar ze hadden er erg veel zin in.

Deze turnsters trainen allemaal van jong tot oud op dit niveau twee tot drie keer per week gemiddeld twee uur per keer. Ze turnen allemaal allround en dit houdt in op de vier onderdelen; de brug, de balk, vloer en sprong. Per leeftijd verschilt wat ze moeten turnen. In de leeftijd 9 jaar een handstand met platvallen op een verhoging en bij de senioren 16 jaar en ouder mag je zelf kiezen welke sprong je laat zien.

Op de vloer turnen de turnsters allemaal een oefening op muziek. Best moeilijk om alles te onthouden en dan ook nog met dans- en turnelementen. Maar dit hebben ze allemaal prachtig gedaan. Sommige turnsters deden zit zo goed dat ze hiermee bij de top 3 zaten. Zo ook Mirte Kuipers (Junior 1). Zij werd tweede op onderdeel vloer. Ook Nynke Broersma werd tweede op dit onderdeel.

Meike Bode heeft het allround heel knap gedaan en behaalde de derde plaats en mocht een bronzen medaille mee naar huis nemen. Ze hebben allemaal een toestel in de top 10 en dat is een zeer goed prestatie.Mirjam ten Kate deed de brug erg netjes en werd 5e. Jorien Elsinga turnde op de balk erg goed en werd 5e. Op de brug was Lisa Salverda erg goed en behaalde hier de 2e plaats. Noortje turnde ook een goede sprong en behaalde hierop de 7e plaats. Op de balk was Emma Jeeninga bijna de beste. Zij werd tweede op dit toestel. Denise Poldervaart heeft ondanks een voetblessure goed haar sprong kunnen doen en werd keurig 4e. Zosia Boersma turnde heel goed voor de tweede keer en werd 14e. Marit Miedema heeft erg goed geturnd op alle toestellen en mocht daarom ook een zilveren medaille in ontvangst nemen. Elvira deed de sprong heel netjes en behaalde de 4e plaats op dit onderdeel.

Bij de Senioren turnden Alyssa van der Galien en Iris Grotenboer. Beiden hebben netjes geturnd. Alyssa behaalde de vijfde plaats op de brug en Iris heeft sinds lange tijd weer meegeturnd en heeft dit knap gedaan met een 14e plek. Merel Logemann turnde ook haar 1e wedstrijd en dat was voor haar ook best spannend. Ze werd 5e op het onderdeel vloer. Aline van der Veen turnde ook voor het eerst haar wedstrijd en werd 7e op het toestel vloer. Maria Brouwer turnde ondanks haar hakblessure best goed en werd 10e op de sprong.

Resultaat
Jorien Elsinga – 9e plaats
Mirjam ten Kate – 7e plaats
Meike Bode – 3e plaats
Nynke Broersma – 8e plaats
Emma Jeeninga – 7e plaats
Denise Poldervaart – 12e plaats
Zosia Boersma – 14e plaats
Maria Brouwer – 12e plaats
Aline van der Veen – 9e plaats
Merel Logemann – 7e plaats
Marit Miedema – 2e plaats
Mirte Kuipers – 5e plaats
Lisa Salverda – 4e plaats
Noortje Zijlstra – 10e plaats
Elvira van Vugt – 8e plaats
Alyssa van der Galien – 8e plaats
Iris Grotenboer – 14e plaats

|Doorsturen

Buienradar



Agenda