Voetbal

Girls Only clinic zeer geslaagd

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Woensdagmiddag werd het Zeerobben-complex ingenomen door ruim 60 meisjes in de leeftijd van 8 tot 12 jaar. In het kader van het 60-jarig jubileum organiseerde het jeugdbestuur een voetbalclinic voor alle meisjes die zich willen ori?nteren op deze mooie sport.

Om 14.00 uur opende voorzitter Johannes Woudstra de middag. Na zijn openingswoord verdeelden de meisjes zich in teams en onder leiding van Rene van der Ploeg werd gestart met een carrouseltraining. In de clinic konden de meisjes hun voetbaltalenten laten zien en de spelregels werden getoetst. Natuurlijk was er ook drinken en een heerlijke zoete verassing van bakkerij Elsinga.

Het concept deze middag was verzorging, sport en competitie. Er werd zeer fanatiek gesport en de spelregel-quiz bleek toch wel moeilijk te zijn. Tussendoor was er gelegenheid om ook de verzorging aandacht te geven. Op het complex hadden Janette’s hairfashion en , nagelstudio Cats een heuse salon ingericht waar alle meisjes werden voorzien van mooie nagels, strakke kapsels en mooie make-up. Dit bleek een schot in de roos te zijn want vrijwel ieder meisje kwam ‘onherkenbaar’ uit de metamorfose.
Op het veld waren ook vier dames aanwezig van sc Heerenveen, die volop instructies gaven en fanatiek meededen. Er werden handtekeningen uitgedeeld en er werden penalty’s genomen op de Heerenveen-keeper. Om 16.00 uur werd de clinic afgesloten. Veel meisjes bleven nog even hangen op het complex om handtekeningen te verzamelen.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda