Sport

Gezellige Paaswedstrijd bv Harlingen

Door JosMeinen
HARLINGEN ? Biljartvereniging Harlingen is verleden jaar juni verhuisd naar een nieuwe locatie met meer biljarttafels. De nieuwe locatie aan de Edisonstraat 29 op de Oostpoort zorgde voor veel werk en een grote financi?le inspanning. Bijna een jaar verder komt er eindelijk iets van een structuur in de situatie. De club moest weer veel dingen leren. De blitspartij die ze hielden voor de Paas is een teken dat ze de goede weg op zijn. Dat houdt ook in dat de club openstaat voor nieuwe leden.

De club heeft leden die in 30 beurten 135 caramboles moeten maken maar ook spelers die in 30 beurten 32 caramboles moeten maken. De leeftijd varieert van 20 tot boven de 80 jaar. Dit geeft aan dat bv Harlingen een club is voor elke soort speler waar ontspannen gebiljart wordt zonder verplichtingen.

Omdat er leden zijn die ’s morgens vroeg op moeten omdat ze werken was het streven om ongeveer 11.30 tot 11.45 de prijswinnaars bekend te maken. Dat is aardig gelukt want om 10.50 uur werd de uitslag bekendgemaakt. De bedoeling was om de helft van de caramboles die ze normaal moeten maken nu te spelen met een maximum van 20 beurten.

Er werd op een hoog niveau gespeeld want er was maar één partij die 20 beurten nodig had. De meeste partrijen werden binnen 15 beurten gespeeld. Na een leuke avond kon de wedstrijdleider de winnaars bekend maken. In de winnaarsronde werden na een paar spannende partijen Johan Kwast de winnaar en Rutger Zwart een goede 2e. De derde prijs werd gewonnen door de persoon die bij elke blitspartij wel een prijs wint en dat is Hans Melchers. In de verliezersronde werd de persoon die als het om prijzen gaat altijd het beste speelt en dat is Joop Haakma. Hij won dus de eerste prijs en ondanks dat Janet Kwast de hele avond geweldige partijen speelde kon ze dit keer niet van de prijsbiljarter winnen.

Janet werd dus 2e en 3e werd een persoon die bij de beste spelers van de club hoort en dat is Harry van der Heide uit Kimswerd. Dit is weer een bewijs dat niet altijd de beste spelers met de prijzen naar huis gaan. Johan kwast won een dikke kip en Rutger Zwart won een rollade. Hans Melchers ging met en Paasbrood naar huis. Joop Haakma ging aan de haal met een doos luxe bonbons en Janet Kwast kreeg een worst als prijs. Harry van der Heide kreeg een fles wijn die hij samen met zijn vrouw tijdens de Paasdagen tijdens een leuk avondje naar binnen zou werken.

|Doorsturen

BuienradarAgenda