Gelijk spel Harlingen en Terschelling

MIDSLAND- Zondag speelde Harlingen op en tegen Terschelling het eerste duel van de bekercompetitie. Een speellocatie waarvan je van tevoren al weet dat je de hele dag van huis bent en na een twee uur durende bootreis en een korte busrit arriveerden de spelers en hun aanhang bij het sportveld. Ook de spelers van Terschelling waren aanwezig, alleen de scheidsrechter was er niet.

Naar verluidt had de leidsman onderweg naar de Harlinger haven autopech gekregen en daardoor de boot gemist. In allerijl werd de elders op Terschelling wonende scheidsrechter de heer W. Heere gebeld en de beste man was bereid het duel te leiden en dus kon er iets later dan gepland toch worden afgetrapt.

De ouwe seunen lieten merken niet voor niets naar het eiland te zijn gekomen, want het regende kansen in de eerste helft. Zo schoot Sjouke Bootsma al na een minuut op doel en zag zijn inzet maar net over gaan. Na twaalf minuten kwam Harlingen op voorsprong. Een schot van Jan Douwe Hibma werd geblokt, waarna Barry Hamstra alert reageerde en de 0-1 op het scorebord zette. Niet veel later werd een door Rick Siemonsma genomen hoekschop maar net naast het doel gekopt en kreeg Niels Vlottes na een prachtige pass van Ralf  van Hurck een schietkans, maar hij kreeg de bal niet goed voor z’n voet.

Halverwege de eerste helft kreeg Harlingen opnieuw een hoekschop en ditmaal was het Ralf van Hurck die Barry Hamstra wist te vinden en zo was het 0-2. Op dat moment ook zeer verdiend, want Harlingen maakte het spel en had zelfs op 0-3 kunnen komen, maar de eilander doelman reageerde goed en kon de bal net over het doel tikken. Balverlies op het middenveld leidde na een klein half uur tot de 1-2, nadat Nick Dekker van de rand  van de zestien de bal achter doelman Hessel Zuiderhof schoot.

Een merkwaardig moment in de veertigste minuut. Een vrije trap van Harlingen belandde recht in de armen van de doelman die vervolgens, toen spelers en scheidsrechter richting middellijn liepen, de bal losliet en achter de doellijn liet stuiteren. Iets wat de ouwe seunen achter het doel WEL, maar de scheidsrechter NIET zag. Jammer. Op slag van rust spatte een schot van Klaas Kuiken uiteen op de lat en dus bleef het 1-2.

Na rust zette Terschelling meer druk naar voren en dat resulteerde al na een paar tellen in de 2-2. Doelpunt kwam van de vlak na rust ingevallen Frans van der Meeren. Terschelling kreeg nog twee goede mogelijkheden op een voorsprong, maar doelman Zuiderhof liet zich niet nogmaals passeren. In de blessuretijd kreeg Harlingen de grootste kans om de overwinning te vieren, maar de bal werd op de doellijn gekeerd. Met een punt op zak begonnen de ouwe seunen weer aan de lange weg terug naar huis.

Harlingen tegen St. Anna

Komende donderdagavond staat voor Harlingen het tweede bekerduel op het programma. Tegenstander die avond is dan tweedeklasser St. Annaparochie dat zondag 1 september nog tegen Terschelling speelt. Het duel op het Balkland begint donderdag 29 augustus om 19.45 uur. Iedereen is welkom.