Sport

Geen woorden maar daden bij Eendracht

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Het was zondagmiddag prachtig kaatsweer, wat goed is voor de kaatsers, het publiek, maar zeker ook voor de kantineomzet. Jan Nieuwenburg en Haye Postma waren goed voorbereid met onder andere soep, gehaktballen, broodjes, bier, frisdrank, en ijsco?s.

Om 11.00 uur kon op het knusse Eendrachtterrein worden begonnen aan de Visser ATR zachte bal-partij. Age Tichelaar was er klaar voor, hij had het veld gekeurd, de windrichting bekeken en zijn goedkeuring gegeven.

De eerste acht parturen kwamen op het veld en het was al snel duidelijk dat de parturen aan elkaar gewaagd waren. Geen enkele partij was snel beslist. De partij tussen het partuur van Edwin Keijzer, Dirk Schrik en Fabrian Noordhuis en het partuur van John Mons, Meindert Riem en Akke Brussaard leek een makkelijke overwinning te worden voor het partuur van John Mons, dat snel een voorsprong van 4-1 nam. Maar toen werden Edwin en zijn maten wakker. Het werd 4-4 en uiteindelijk 5-5 6-6 en door het voorbij slaan van de kaats won Edwin Keijzer c.s. dan toch nog.

Johan Kwast, de dag ervoor deel uitmakend van het afdelingsparuur dat het NK Straatkaatsen in Berlikum won, moest met Jari Brander en Debbie Haarsma aantreden tegen broertje Mark Kwast, Pieter van der Zee en de altijd in topvorm zijnde Henk Knier. Na een flinke achterstand va 4-2 trok Johan c.s. de stand gelijk, maar ze moesten op 5-4 6-4 hun meerdere erkennen in hun tegenstanders.

Lowie Quisenaerts, Kees Knier en Yvonne Stam bereikten na drie zware partijen de finale. Hierin moesten ze het opnemen tegen Johannes Talhout, Marco van Houten en Brian Zeilmaker. Deze laatsten hadden nipt gewonnen van Mark Kwast c.s. met 5-5 6-6. De finaleparuren waren aan elkaar gewaagd en het werd een lange partij. Even was er een verschil van mening over een mogelijk voorbij geslagen kaats. Op advies van scheidsrechter Age Tichelaar werd het meetlint uit de kast gehaald, waarbij bleek dat de kaats voorbij was. Lowie sleepte zijn partuur uiteindelijk naar de eerste prijs en dus de kransen.

Na een dankwoordje van voorzitter Jan Nieuwenburg aan alle vrijwilligers, konden de prijzen als volgt worden verdeeld. 

Winnaarsronde

1) Lowie Quisenaerts, Kees Knier, Yvonne Stam
2) Johannes Talhout, Marco van Houten, Brian Zeilmaker
3) Simon Nijkamp, Robert Hoek, Anneke Haarsma

Verliezersronde

1) Martin Looijenga, Dikkie Kuipers, Anja Junior
2) Arjen Staphorsius, Evan van Sertima, Jan Zeilmaker

|Doorsturen

Buienradar



Agenda