Sport

Gebroeders Heeres & Zn. ??n, twee en drie

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - De Friese duiven werden afgelopen zaterdag voor de vijfde midfondvlucht gelost in het Franse St. Quentin. De snelste duif van de gemeente Harlingen landde op het hok van J. de Haan in Wijnaldum. In PV De Postduif leverden de Gebroeders Heeres & Zn. uit Kimswerd een fenomenale prestatie door te eindigen op de eerste drie plaatsen.

Het duurde lang voordat het bericht op teletekst kwam dat de Afdeling Friesland had gelost. Om 12.45 uur vertrokken de Friese duiven uit St. Quentin voor de terugvlucht naar it heitelân. Onder deze gevleugelde atleten bevonden zich 114 duiven van PV De Postduif die ongeveer 399 kilometer moesten afleggen om in Harlingen te komen.

Het werd een pittige vlucht met snelheden die uiteindelijk niet tegenvielen maar die rap terugliepen naarmate de tijd vorderde. De eerste melding in PV De Postduif was van Jan, Willem en Frederik Heeres die hun hok in Kimswerd hebben. Om 18.42 uur landde de ‘726’ en daarmee haalde hij de vluchtoverwinning binnen en nam tevens de koppositie over in het Kampioenschap Asduif Oud 2013. De nummers twee en drie van de uitslag werden ook geregistreerd op het hok van Jan Heeres en wel vier seconden na elkaar om 18.45 uur. Dat het voor de Gebroeders Heeres en Zoon een superdag was, blijkt ook nog eens uit het feit dat zij van de vijftien meegegeven duiven er tien in de prijzen klokten: een score van 67procent!
Dorpsgenoot Hilbrand van der Veen is de laatste tijd goed op dreef en leverde in de schaduw van zijn dorpsgenoten een puike prestatie met een vierde, een achtste en een tiende prijs en zes van de zestien in de prijzen. Henk en Anneke van Velzen en kleinzoon Damian pakten een eervolle vijfde plaats. Hok Van Andel-Van Velzen moest toch wat inleveren ondanks een uiterst verdienstelijke zevende en negende plaats.

Stand midfond na vijf vluchten
Na vijf midfondvluchten staat Hok Van Andel-Van Velzen nog steeds degelijk bovenaan in het onaangewezen en het aangewezen kampioenschap. Harry en Willem bezetten dezelfde posities in de stand Generaaal Oud. In de stand Midfond Onaangewezen bestaat de subtop uit Gebroeders Heeres & Zoon, Combinatie Van Velzen & Kleinzoon, Sjouke van der Boom en Gebroeders Kwast & Zoon. Aangewezen zijn de plaatsen twee tot en met vijf voor Wiebe Westra, Gebroeders Kwast & Zoon, Comnbinatie Van Velzen & Kleinzoon en Gebroeders Heeres & Zoon. De voorlopige Duifkampioen Midfond zit op het hok van Henk en Anneke van Velzen.

Sponsorprijzen
De vlucht uit St. Quentin werd gesponsord door V7S Bouwservice uit Kimswerd. De prijzen waren verdiend voor Gebroeders Heeres & Zoon, Sjouke van der Boom, Hilbrand van der veen en Auke Halma.

PV De Postduif, uitslag vlucht St.Quentin, 29 juni 2013
Jan, Willem en Frederik Heeres (15) 1,2,3,6,11,13,21,23,35?

Hilbrand van der Veen (16) 4,8,10,26,27,31

?Henk en Anneke van Velzen en Damian (10) 5?

Hok Van Andel - Van Velzen (8) 7,9

?Wiebe Westra (10) 12,17?

Sjouke van der Boom (10) 14,25,36?

Frank Cornel (12) 15,16,20,24,28

?Erwin Dijkstra (10) 18,29,33

Hessel Bakker (6) 19?

Pollie, Peter en Mark Kwast (10) 30,32,34?

Auke Halma (7) 37,38

|Doorsturen

Buienradar



Agenda