Voetbal

Fc Harlingen opent kunstgrasveld met winst

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Het was toch een prachtig gezicht op zaterdagavond, dat nieuwe veld en het werd ook nog prachtig verlicht. ?Ik vien ut prachtig?, zei Bert Erents, ?een skitterend veld en je kanne ut altied bespeule. Ik bin wel tevreden maar we vergete ut Balkland natuurlijk nooit.?

De wedstrijd begon om 19.30 uur tegen WTOC van trainer Oane Westra bekend als gymleraar op de RSG. En Harlingen begon sterk en Barry Hamstra miste direct al twee mooie kansen, even dacht de vijfde colonne dat Oane um omkocht had omdat ie de wedstried en de weddenschap winne wuu.

De Harlingers speelden wat gemakkelijker als WTOC. Het leek er op dat zij niet lekker uit de voeten konden op dit nieuwe veld. Harlingen opende de score en het was Jorik Erents die de eerste treffer maakte: 1-0. Harlingen bleef netjes spelen en met WTOC ging het nog steeds niet soepel. Het werd 2-0 door een fraai stiftballetje van Lee-Roy Purvis. Even later schoot hij snoeihard op de paal. Maar Sander Zeilmaker was goed meegelopen en tikte 3-0 binnen.

Die stand bleef tot de rust en toen konden de vele supporters aan de koffie. En aan de koffie stond Jelle Haan, een trouwe fan van de vv maar nu ook van de fc en een liefhebber van koffie. “As ik se om mie heen kiek”, zei Jelle, “dan wud ‘t nou allemaal al een bitsje an e krappe kant, dus mutte maar gauw met fase 2 en 3 beginne. Maar ut is een pracht en ut komt helemaal goed hier.”

De 2e helft werden er een paar jongens bij Harlingen gewisseld en bleef Harlingen nog steeds de betere ploeg, ook de jongens uit de A’s deden het goed. Een voorzet van de goed spelende Jorik Erents werd even fraai binnen gegleden door Barry Hamstra 4-0. Sander Zeilmaker maakte ook nog 5-0 en Barry Hamstra schoot nog beheerst een penalty binnen 6-0. Toen begon het wat beter te lopen bij WTOC, ze schoten een bal op de lat en direct daarna wisten ze met een mooie kopbal 6-1 te maken. Vlak voor tijd benutten ze nog heel bekeken een vrije trap 6-2. De uitslag deed er eigenlijk niet zoveel toe. Het was een leuke pot waarvan het vele publiek wel kon genieten. Grensrechter Johan OSI: “Ik von ut prachtig vanavond, ut is toch geweldig dat we nou sun mooie accommodatie krije. De sfeer is goed, ut is gezellug. Nee ut is maar goed dat we samengaan binne”, sprak de beste grensrechter van het noorden.

Ook Jan Helvrich zei: “Ut is mooi nou seun en ur binne een knorre meesen en dat mutte we vasthouwe. Ut samengaan van de speulers wud oek al steeds beter maar ja dat moest oek even wenne nou seun. Dus Jan was ook tevreden. En na afloop werd het in de kantine ook nog een leuk feestje gehouden waar beide ploegen ook deel aan namen. Het was een prachtig gezicht toen WTOC trainer Oane Westra het verloren krat bier overhandige aan De Vijfde Colonne, hij het ur zelf oek een van kregen.

Uitslagen fc Harlingen
fc Harlingen 1  - WTOC 1     6-2
fc Harlingen D2 - Frisia D5   1-1
fc Harlingen E1  - Heerenveen E7G   7-3   V
fc Harlingen B1  - RES B1    0-7
fc Harlingen VR1 - Berlikum VR2   3-1
fc Harlingen A1  - Oosterlittens A1   2-5
fc Harlingen 5  - Sparta 59   1       12-1
fc Harlingen 7  - Bolsward 4      1-7
fc Harlingen 6  - Warga 4     0-7
fc Harlingen 2  - Drachten 2  1-0    V
fc Harlingen 3 - ONB 3    3-9
St.Jacob 2    - fc Harlingen 4    6-3
Heeg C1   - fc Harlingen C1   2-5   V
Drogeham D1   - fc Harlingen D1  5-0
Frisia F8   - fc Harlingen F1G   1-5
Zeerobben MC1 - fc Harlingen MC1  13-0
Uitslagen met V door in de Beker.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda