Voetbal

Fc Harlingen opent kunstgrasveld met lichtwedstrijd

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Het oude RHBS-veld is omgetoverd tot een prachtig kunstgrasveld voor de nieuwe club fc Harlingen. En dat moet natuurlijk feestelijk worden geopend, en dat gebeurt morgenavond (18 oktober) met een lichtwedstrijd.

Om 18.30 uur beginnen de F-jes met een oefenwedstrijdje, dat kan leuk worden want het zijn kinderen van 6 tot 9 jaar. Daarna volgt om 19.30 uur de hoofdwedstrijd en die gaat tussen fc Harlingen en WTOC uit Oudwoude, net als fc Harlingen een derdeklasser maar dan uit de zaterdagcompetitie. En hoe kom je dan aan WTOC uit Oudwoude? Dat is uit te leggen.

De trainer van WTOC is Oane Westra en Oane is gymleraar op de rsg in Harlingen. En zij doen hun lichamelijke oefeningen ’s zomers altijd op het B-veld van het Balkland. En in het bestuurskamertje bij dat B-veld zit de beruchte vijfde colonne van de fc Harlingen.

Toen Oane op een morgen binnen kwam riep hij: “Ik met mien ploegje wille wel een keer teugen fc Harlingen speule kan we even zien late wat wij kenne.”

“Dan dagen wij jullie uit mien jong”, sprak het oudste lid van D5C Johan Erents. “En we zetten er een krat bier tussen, mien jong.”

Er werd contact gelegd tussen trainer Jaap de Jong van fc Harlingen en Oane Westra en zo ontstond de wedstrijd tussen beide ploegen. Oane is een oud-speler van Broekster Boys en hij kent natuurlijk hun oud keeper Anthoon Elsinga heel goed. “Anthoon was een fantastische keeper maar in ut jaar dat Zeerobben kampioen wudde wonnen wij in Harlingen met 0-1 en lieten we Anthoon visse. En dat gaan we kommende zaterdag oek doen want dat bier wille wij wel graag tot ons nimme”, zegt Oane met pretoogjes.

Het kan dus een leuke wedstrijd worden en ook spannend, want die ouwe krenten van D5C wille dat krat bier niet betalen natuurlijk. Overigens is er na de wedstrijd ook nog een feestje in de kantine en daar spelen dan Wijtze en Wiebe. Kan dus best leuk worden zaterdagavond aan de Vierkantsdijk.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda