Sport

Fantastische eerste speeldag Waddenrobkes


Na ruim 4 weken voorbereiding zijn de Waddenrobkes van Zeerobben afgelopen zaterdag begonnen met de landencompetitie. De afgelopen weken werden de puntjes op de i gezet met advies van onze KNVB clubcoach Geertjan de Grip en de aanschaf van nieuwe materialen. De Waddenrobkes gaan namelijk als een speer. De jongste jeugd van Zeerobben is volop in ontwikkeling.

De landencompetitie van de Waddenrobkes is een onderlinge competitie van de jongste talenten van Zeerobben, voetballers van 5 en 6 jaar, die 3 tegen 3 of 4 tegen 4 spelen. Deze spelvorm is een ideale manier voor jonge kinderen om kennis te maken met de voetbalsport. Naast de gebruikelijke 8 teams Nederland, Engeland, Italië, Brazilië, Uruguay, Argentinië, Kroatië, Spanje maakte dit jaar ook Denemarken en Zweden hun debuut op de Robbenplaat! De landencompetitie bestaat uit 9 speelrondes en loopt door tot en met eind november.

Maar liefst 35 voetballers en 10 bondscoaches maakten afgelopen zaterdag hun opwachting op de Robbenplaat. Voor sommige het tweede seizoen bij de Waddenrobkes, voor de meeste een debuut op de velden. Het werd een fantastische voetbalochtend. Om 9.00 uur stonden de veelal nieuwe bondscoaches klaar met hun teams om het veld op te gaan voor de vlaggenparade. Onder luid applaus van vele supporters werden de 10 teams één voor één gepresenteerd door coördinator Wietse de Wit. Na een groepsfoto door fotograaf Hans Gilissen konden de eerste wedstrijden beginnen.

Vele doelpunten, mooie acties en met name plezier van alle voetballers zorgden voor een echt voetbalfeestje. Goed om te vermelden is dat alle 10 teams direct hun eerste punten behaalden.

Debutant Zweden onder leiding van bondscoach Stefan Hanekamp, terug op het oude nest, pakten als enige team de volle winst. Zij wonnen alle drie wedstrijden. Zweden wordt op de voet gevolgd door de winnaar van vorig seizoen, Nederland. Nederland wist twee keer te winnen en speelde één keer gelijk. Ook Brazilië en Kroatië gingen goed van start. Zij wonnen beide twee van de drie wedstrijden. De andere debutant, Denemarken, scoorde de meeste goals van de eerste speelronde. Zij maakten maar liefst 11 doelpunten in drie wedstrijden. Spanje, Italië en Engeland wonnen alle drie één keer. Ook Uruguay en Argentinië pakten het eerste punt van deze landencompetitie.

De stand na de eerste speelronde is als volgt:

1. Zweden
2. Nederland
3. Brazilië
4. Kroatië
5. Denemarken
6. Spanje
7. Italië
8. Engeland
9. Uruguay
10. Argentinië

Naast de landencompetitie ging ook de strijd om de titel “Penaltykiller van de Waddenrobkes” weer los. Alle voetballers nemen na de wedstrijden 2 penalty’s per speler. Wie na de 9 speelrondes de meeste penalty’s heeft gescoord wint de penaltybokaal. Maar liefst 10 spelers behaalden de 100% score door twee van de twee penalty’s te scoren. Volgende week wordt de eerste tussenstand gepubliceerd.

Een woord van dank natuurlijk van coördinator Wietse de Wit  aan de organisatie van de Waddenrobkes en natuurlijk  alle voetballers en vrijwilligers rondom de Waddenrobkes. Samen maken ze er een groot succes van. Daarnaast ook dank aan alle betrokken ouders. Zonder vrijwilligers en betrokkenheid van ouders staat er geen goede organisatie. “Samen staan we sterk” aldus Wietse de Wit.

Volgende week zaterdag 28 september a.s. gaat de landencompetitie weer verder. Iedereen is van harte welkom om de jongste talenten van Zeerobben te komen bekijken vanaf 9.00 uur.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda