Sport

E.P. de Boerschool en obs Middelstein winnen Schoolkaatsen

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Op het sfeervolle en zonovergoten Eendrachtveld aan de Ried streden de leerlingen van de scholen woensdagmiddag om het schoolkaatskampioenschap van de gemeente Harlingen. Bij de meisjes gingen de kransen naar Midlum en bij de jongens, evenals vorig jaar, naar Wijnaldum.

Wijnaldum, de kleinste school in de gemeente en de laatste keer als zelfstandige school, presteerde het toch maar om met vier drietallen mee te doen; twee bij de jongens en twee bij de meisjes. Van de vier deelnemende parturen behaalden er drie het erepodium. Een pluim waard!
De meisjes van obs Middelstein, kaatsend onder toeziend oog van scheidsrechter ‘good old’ Age Tichelaar starten goed. Zij wonnen gemakkelijk hun eerste ronde van de St. Michaëlschool. Ook de tweede partij leverde weinig problemen op. Er werd toen gewonnen van het tweede team van de Midlumer school.

Spannend was in de tweede omloop de strijd om een finaleplaats tussen het tweede partuur van de Wijnaldumer school en dat van obs Het Noorderlicht. De eindstand werd pas bereikt op 5/5 en 6-6. Het Noorderlicht werd finalist. In de finale trokken de meisjes van de E.P. de Boerschool aan het langste eind door met 5/4 en 6-6 obs Het Noorderlicht te verslaan. De derde prijs ging naar E.P. de Boerschool 2, dat te sterk bleek voor obs Middelstein 2. In de verliezersronde waren de prijzen voor respectievelijk de St. Michaëlschool en obs Middelstein 3. Er deden acht drietallen aan deze wedstrijd mee.

Ook de nieuwe lichting jongens van de E.P. de Boerschool toonde zich de sterksten. Zij prolongeerden het schoolkaatskampioenschap van de gemeente Harlingen. Cbs Het Baken had ingeschreven met vier parturen, obs ’t Wad met drie, de E.P. de Boerschool met twee en Het Noorderlicht, Middelstein en de St.Michaëlschool elk met één partuur. Een mooie lijst met twaalf parturen.
Erg veel spanning zat er niet in de partijen. De uiteindelijke finalisten ontmoetten weinig tegenstand. De Winamer jongens bereikten de finale door te winnen van obs ’t Wad en obs Middelstein. De andere finalist, eveneens van de E.P. de Boerschool, won haar partijen royaal van respectievelijk cbs Het Baken 4 en de St. Michaëlschool. De onderlinge wedstrijd tussen het eerste en tweede partuur van Wijnaldum werd overtuigend gewonnen door het eerste partuur. De derde prijs was hier voor obs Het Noorderlicht, dat na een overwinning tegen twee keer een partuur van Het Baken voor een finaleplaats met 5/0 en 6-6 kopje onderging tegen de latere winnaar. In de verliezersronde waren de ‘prijs en premie’ voor obs ’t Wad 1 en cbs Het Baken 4.
Het was weliswaar een leuke kaatsmiddag, maar het niveau was niet al te hoog. De jeugd zal meer moeten oefenen om succes te hebben in Leeuwarden. Omdat alleen de jongens van de E.P. de Boerschool de opslag voldoende beheersen, zal alleen het winnend partuur voor de eindwedstrijd in Leeuwarden op 26 juni worden ingeschreven.
Met dank aan het bestuur van kv Eendracht, haar medewerkers, scheidstrechters A. Tichelaar en L. van Wieren en de behulpzame coaches en leerkrachten, werden namens de Stichting Sportpromotie Harlingen aan het eind van de middag de prijzen uitgereikt.

Jongens
1e prijs: OBS E.P. de Boerschool 1 met Stijn Hauser, Roan Hooghiemster en Sil van der Geest
2e prijs : OBS E.P. de Boerschool 2 met Alec Richter, Hessel Broekstra en Dylan Koel
3e prijs: OBS Het Noorderlicht met Tom Helfferich, Kevin Swiers en Max Baron

Verliezersronde
1e prijs: OBS ’t Wad 1 met Connor Nave, Albert Kuiper en Arjan Outhuyse
2e prijs: CBS Het Baken 4 met Robin Tolsma, Joran van Merode en Giliam Scholtheis

Meisjes
1e prijs: OBS Middelstein 1 met Dagmar Anema, Iris Agema, Christel Bekius oekstra, anine teubren, en Nadie van SteenberegenHoekstra
2e prijs: OBS Het Noorderlicht met Angela Beuker, Yasmina Markenstein en Janine Elsinga
3e prijs: E.P. de Boerschool 2: Wendy Nauta, Mandy Ligthart en Inez Wijkstra

Verliezersronde
1e prijs: St. Michaëlschool met Jente Bijlsma, Simin Xie en Agnes Jonker
2e prijs: OBS Middelstein 3 met Romie Hoogland, Merel Smedinga en Channa van Emmen

|Doorsturen

BuienradarAgenda