Voetbal

Eerste editie Best of the Rest-toernooi meer dan geslaagd

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - De aanloop naar het Harlinger voetbaltoernooi voor de lagere elftallen was op z?n zachts gezegd rommelig te noemen. Helaas kun je er bijna vanuit gaan dat er afzeggingen komen. Dat dit vaak op het laatste moment gebeurt, maakt het er voor de organisatie niet gemakkelijker op. Desondanks stonden er vrijdagochtend zes leuke teams op papier. Vlak voordat de programmaboekjes naar de drukker gingen kreeg de organisatie nog een telefoontje van Stiens 4, of ze nog mee konden doen. Hun enthousiasme oversteeg het feit dat het toernooi daarmee op een oneven aantal teams kwam.

Er werd besloten een halve competitie te spelen waarbij alle teams vijf wedstrijdjes spelen en één tegenstander ontloopt. Robur 2 speelde wel zes wedstrijden, maar moest het beste resultaat wegstrepen. Voor de nummers 1 en 2 stonden één of meer bekers klaar. De deelnemende teams (Nicator 3, Stiens 4, Robur 2, LAC Frisia 5, Harlingen 5, ONS 4 en Franeker 5) ontliepen elkaar weinig qua niveau en dus waren er weinig grote uitslagen te bekennen. Of het moet de 1-5 uitglijder van Robur 2 zijn geweest tegen LAC Frisia 5, maar volgens de Roburianen was dit te wijten aan de slijtageslag daarvoor tegen Harlingen 5 (2-1 winst).

Na een sportieve dag kon er rond 15:00 een eindstand gemaakt worden. ONS 4 was met één punt hekkensluiter. Franeker 5 en Nicator 3 behaalden vier punten. Robur 2 en Stiens 4 kwamen uit op zeven punten, waarbij Stiens 4 met een beter doelsaldo derde werd. Dit leverde Stiens een meter bier op. Frisia 5 werd tweede met tien punten en winnaar van de dag was Harlingen 5, dat in totaal twaalf punten behaalde. Zij gingen naar huis met de wisselbokaal.

Alle teams zegden toe volgend jaar terug te willen komen, dus dat er een vervolg komt op deze eerste editie is duidelijk. Na de prijsuitreiking en bedankjes aan alle vrijwilligers zorgde Michiel de Waal op een vol terras voor de muzikale afsluiting. Complimenten aan alle teams dat ze nog even lekker bleven zitten, aldus de organisatie. Het bleef nog lang gezellig aan de Vierkantsdijk.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda