Sport

Drukkerij Bambach Squashcompetitie

Door Jeroen Pietersma

A-Poule

Dennis Wijnjeterp – Erik Menks
Ook deze partij beloofde weer een knallende partij te worden en dat haalde het beste spel naar boven. Het was een nagenoeg gelijk opgaande partij waarin beiden goed wisten te scoren. De eerste game was na vele mooie momenten voor Dennis met 11-7. In de tweede game wist Dennis weer een klein voordeel uit te buiten en won met 11-6. In de derde game ging het helemaal gelijk op en was het lang onduidelijk wie de game zou pakken, maar nu was het Erik die de game kon pakken met 11-8. In de vierde game bleef Erik gaan voor de punten en wat Dennis ook probeerde hij moest de winst aan Erik laten met 11-7. En dan staat het weer gelijk en is het erop of eronder en gezien de laatste twee games had Erik wel zin in de game. Maar het was nu duidelijk Dennis die de game weer onder controle had en pakte de winst met 11-3 en in sets met 3-2 maar ook zeker voor Erik een mooie partij met zeker in de herkansing mogelijkheden.

Michel v.d. Ploeg – Johan Kwast
Het ging gelijk volop en we zagen dan ook lange en spetterende rally’s waarin beiden de punten goed wisten te pakken. De eerste game was na vele enerverende momenten voor Michel met 11-7. In de tweede game kon Michel de druk wat verder opvoeren en won hij de game met 11-5. In de derde game was het weer een mooi gelijk opgaande strijd waarin beiden in staat waren om de game te pakken. De rally,’ leken alsmaar langer te worden er kwam soms geen einde aan de rally’s. En dan zie je vaak heel veel variatie in het spel om elkaar uit te spelen. Michel pakte na veel strijd de game met 11-8 en in sets met 3-0 maar ook zeker voor Johan in de tweede ronde genoeg mogelijkheden.

Taipan Yau – Joost Poutsma
Joost vloog enthousiast de A poule in en maakt zich tot nu toe helemaal waar. De eerste game was na vele spannende momenten voor Taipan met 11-6. In de tweede game ging het helemaal gelijk op en waren beiden in staat om de game te pakken. En met name Taipan trok zijn hele trucen doos open compleet met schijn bewegingen uit het tafel tennis. Het was lang onduidelijk wie de game zou pakken, maar ook nu was het weer Taipan die de game pakte met 11-9. En ook in de derde game bleef het een mooi gelijk opgaande strijd waarin het beste spel eruit komt. Maar ook nu wist Taipan de winst te verzilveren met 11-8 en in sets met 3-0 maar Joost heeft zijn entree in de A poule meer dan waar gemaakt en zeker in de tweede ronde volop kansen.

Michel v.d. Ploeg – Simon Bambach
Het ging gelijk volle bak en we zagen dan ook prachtige rally’s waarin beiden gingen voor iedere bal. Het was een lange en slopende game die Simon wist te pakken met 16-14 en dat geeft al aan hoe er voor ieder punt moest worden gestreden. In de tweede game ging het op dezelfde voet verder en was het ook lang onduidelijk wie deze game op zijn naam zou schrijven. Ook nu was het weer Simon die de game kon pakken met 11-9. En dan denk je hij pakt de laatste game en de winst is binnen. Maar Michel kwam ijzersterk terug en trok de game langzaam naar zich toe en won met 11-4. In de vierde game deed Simon ook weer mee en wisten beiden goed te scoren. Het kon lang beide kanten op, maar ook nu was het weer Michel die de game kon pakken met 11-8. En dan staat het weer gelijk beiden zagen wel mogelijkheden voor de overwinning en gingen dan ook voor ieder punt. Maar er kan maar een winnen en dat was Michel met 11-8 en in sets met 3-2 en ook zeker voor Simon een mooie partij met zeker mogelijkheden in de tweede ronde.

B-Poule

Nick Elzinga – Eddy Sjollema
Het ging mooi gelijk op en met name Eddy wist voorin veel punten te pakken Nick daar in tegen zocht het meer in de lengte ballen. De eerste game was na vele spannende momenten voor Nick met 11-7. Ook in de tweede game was er een mooi gelijk opgaande strijd en zag je beiden soms vanuit moeilijke posities scoren. Het was weer Nick die de game kon pakken met 11-7. Ook in de derde game bleef Eddy gaan voor iedere bal maar Nick hield het spel goed in de hand en won met 11-5 en in sets met 3-0 maar ook zeker voor routinier Eddy in de tweede ronde een mooie uitdaging.

Steven Brouwer- Bert Erents
Bert was vastbesloten er een stevige partij van de maken en coach Peter Wierda zat inmiddels op de vaste plek. Maar je moet het nog steeds zelf doen. De eerste game ging direct knallend van start en we zagen dan ook vele strakke rally’s. De eerste game was voor Steven met 11-8. In de tweede game was het Bert die de game kon pakken met 11-8. Steven counterde direct in de derde game en wist het voordeel aan zijn kant te houden en won met 11-7. Bert ging in de vierde game voor de gelijkmaker en haalde super geconcentreerd de punten binnen. Maar ook Steven speelde super en dan zie je mooie rally’s. Na vele spannende momenten was het Bert die de game kon pakken met 11-9. En dan staat het weer gelijk en beiden hadden wel mogelijkheden voor de winst. Het ging dan op het scherpst van de snede om de punten te pakken, maar nu was het Steven die het voordeel aan zijn kant kon houden en won met 11-7 en in sets met 3-2 maar ook zeker voor Bert een pracht partij.

Nick Elzinga – Steven Brouwer
In de eerste game was Nick duidelijk in het voordeel en pakte in hoog tempo de punten. Hij won de eerste game met 11-4. In de tweede game ging het nagenoeg gelijk op en wist ook Steven met strakke rally’s achterin en fraaie boost technieken de punten te pakken. Maar ook nu was het Nick die de overwinning wist op te eisen met 11-8. En dan nog een game en de buit is binnen, maar daar moest nog wel even voor worden gescoord. En na vele spannende momenten was het weer Nick die de game kon pakken met 11-9 en in sets met 3-0 maar ook zeker voor Steven een mooie partij met volop mogelijkheden in de tweede ronde.

|Doorsturen

BuienradarAgenda