Sport

Drukkerij Bambach Squashcompetitie

Door JosMeinen

A-Poule

Erik Menks – Michel v.d. Ploeg
Erik startte voortvarend en hield Michel goed onder druk en dan pak je de punten Erik won de game met 11-6. In de tweede game was het een gelijk opgaande game die lang beide kanten op kon gaan. Maar nu wist Michel na veel strijd de game te pakken met 11-8. In de derde game was het weer duidelijk Erik die de druk kon opbouwen en dan speel je het spel zoals je het wilt spelen. Erik won de game met 11-4. In de vierde game ging het met Michel ook weer wat beter en kon hij ook weer wat meer punten pakken. Maar ook nu hield Erik het spel goed in de hand en won met 11-6 en in sets met 3-1 en daarmee vergroot Erik zeker zijn kansen op het eremetaal.

Michel v.d. Ploeg – Ruben Altena
De eerste game ging gelijk volle bak en er werd fel gestreden om ieder punt. Het was Michel die de eerste game na vele spannende momenten wist te pakken met 11-8. In de tweede game ging het helemaal gelijk op en was het lang onduidelijk wie de game zou pakken. Na vele lange en slopende rally’s was het weer Michel die de game winnend kon afsluiten met 13-11. En dan de afsluiter en je bent er, maar hier dacht Ruben anders over en wist met een geweldige inzet de game met klein verschil te winnen met 11-9. En ook in de vierde game ging Ruben super en ging hij voor de gelijkmaker en won ook deze game met 11-9. En dan staat het weer gelijk en is het erop of eronder en beiden konden wel weer wat punten gebruiken dus gingen ze voor de winst. Ook in deze game waren ze aan elkaar gewaagd en wist Ruben de ballen ongelooflijk te plaatsen en neer te leggen. En ook op Michel zijn favoriete lob ballen waar velen moeite mee hebben kon hij goed neerleggen. Maar Michel wist de game na veel mooie momenten winnend af te sluiten met 11-8 en in sets met 3-2 maar ook zeker voor Ruben een mooie partij.

Lee Cottle –Michelv.d. Ploeg
Lee en Michel waren er helemaal klaar voor Michel had op de valreep nog een nieuw racket gekocht dus aan het materiaal kon het niet liggen. In de eerste game ging de trucen doos direct helemaal open en kon Michel zijn favoriete lob ballen in de strijd gooien. Maar ook deze ballen kan Lee ongelooflijk retourneren en dan mag Michel weer flink aan de bak. De eerste game was voor Michel met 11-8. Ook in de tweede game ging het weer mooi gelijk op en kon het lang beide kanten op. Deze game was na vele mooie momenten voor Lee met 11-8. Ook in de derde game bleef Michel goed meegaan, maar Lee gaf het spel ook nu niet meer uit handen en won met 11-7. En in de vierde game bleef Lee het spel dirigeren en de punten pakken hij won ook deze game met 11-4 en in sets met 3-1 maar ook Michel had er een goed gevoel over.

Erik Menks -Ruben Altena
Erik en Ruben kennen elkaars spel door en door en het gaat dan ook altijd mooi gelijk op. De eerste game was na vele strakke ballen voor Ruben met 11-9. In de tweede game kon Erik een klein voordeel aan zijn kant houden en won met 11-9. Ook de derde game was weer een mooi gelijk opgaande strijd en weer won Erik met 11-7. En dan nog een game en je bent er maar Ruben dacht hier anders over en knokte voor ieder punt en wist de game te pakken met 14-12. En dan staat het weer gelijk en is het erop of eronder. Ook deze game was er weer een met lange en flitsende rally’s met dan weer voordeel voor Erik en dan weer voor Ruben . Het was Erik die de game wist binnen te halen met 11-8 en in sets met 3-2 maar ook zeker voor Ruben een pracht partij want er waren mogelijkheden genoeg en dan kan het zomaar anders lopen.

Simon Bambach – Ruben Altena
Simon wilde wel even wat rechtzetten want de vorige partij tegen Ruben had hij verloren dus hij ging voor de winst. De eerste game was een mooi gelijk opgaande strijd waarin het beste spel tot uitdrukking kwam. Simon wist de game net te pakken met 12-10. Ook in de tweede game bleef het een spannende game met onvoorstelbare rally’s die beiden wisten te winnen. Maar ook deze game was weer voor Simon die weinig fouten maakte en won met 11-9. In de derde game kreeg Ruben meer grip op het spel en wist hij Simon onder druk te houden ne won met 11-7. In de vierde game ging Ruben voortvarend van start en ging hij voor de gelijkmaker en pakte al snel een mooie 4-0 voorsprong. Maar Simon dacht hier anders over en speelde een bijna foutloze game en dan pak je de punten. Hoewel er volop strijd bleef want Ruben bleef gaan voor ieder bal. En na vel enerverende rally’s was het dan Simon die de game pakte met 14-12 en in set standen met 3-1 maar gezien de game standen was het ook voor Ruben een pracht partij.

Lee Cottle – Erik Menks
Lee staat er goed voor in de competitie en is nog ongeslagen, maar ook Erik doet nog mee voor het eremetaal en ze zullen dan ook gaan voor ieder punt. In de eerste game ging Erik dan ook goed mee en had hij tactisch wat dingen aan zijn speelstijl veranderd. Hij had zowaar de lobballen als geheime wapen achter de hand. Maar Lee wist er goed mee om te gaan en pakte de game met 11-6. In de tweede game pakte Erik wat minder punten en hield Lee hem goed onder druk. Ook deze game was weer voor Lee met 11-3. In de derde game ging het weer nagenoeg gelijk op en moesten beiden vol aan de bak. We zagen dan ook spectaculaire rally’s met mooi technieken en zoals gezegd de lobballen werden veelvuldig in de strijd gegooid. Het werd een close finish, maar ook nu was de game weer voor Lee met 11-8 en in sets met 3-0 maar ook zeker voor Erik geen slechte partij.

B-Poule

Joost Poutsma – Brian Goeman
Joost ging er vol in en pakte de game in snel tempo met 11-1. In de tweede game ging ook Brian goed mee en wist hij ook weer goed te scoren. Het was lang onduidelijk wie de game zou pakken, maar ook nu was het Joost die de game na flitsende rally’s won met 11-9. In de derde game ging het helemaal gelijk op en waren ze aan elkaar gewaagd. Nu was het Brian die de game wist te pakken met 12-10. En dan ga je natuurlijk voor de gelijkmaker en gingen beiden voor iedere bal. Joost wist een klein voordeel aan zijn kant te houden en won met 11-9 en in sets met 3-1 maar duidelijk was wel dat Brian weer goed in zijn spel komt en de mogelijkheden er wel in zitten.

Krijn Hiemstra – Bas Koudenburg
De eerste game was duidelijk voor Krijn hij won met 11-3. In de tweede game kwam ook Bas goed in zijn spel en was het een mooi gelijk opgaande game waarin beiden goed wisten te scoren. Het was Bas die de game kon pakken met 11-8. In de derde game kon Krijn het voordeel aan zijn kant houden en won met 11-6. In de vierde game gingen beiden voor iedere bal en dan zie je mooie rally’s met veel variatie. Ook deze game kon lang beide kanten op, maar nu was het weer Bas die won met 12-10. En dan staat het weer gelijk en is het erop of eronder beiden konden wel weer wat punten gebruiken en gingen er dan ook vol voor. Maar nu was het Krijn die winnend kon afsluiten met 11-7 en in sets met 3-2 maar ook zeker een mooie partij voor Bas die zomaar anders kan lopen.

Kevin Jaarsma – Eddy Sjollema
Kevin staat er nog steeds goed voor in de competitie en wilde ook deze partij graag met winst afsluiten. Ook Eddy had zich goed voorbereid en kon wel weer wat punten gebruiken. De eerste game ging dan ook mooi gelijk op en beiden wisten goed te scoren. Kevin wist de game te pakken met 11-8. Ook in de tweede game bleef Eddy goed meegaan en moest Kevin soms flink aan de bak. Hij pakte ook deze game met 11-7. En ook in de laatste game bleef Eddy knokken voor ieder punt en kon Kevin geen moment verslappen want dan pakte Eddy de punten. Kevin won met 11-7 en in sets met 3-0 maar ook zeker Eddy had een goed gevoel bij deze partij en had ook flink punten weten te pakken.

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda