Voetbal

?Dream Team? Harlingen D1 kampioen

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Het D1-elftal van vv Harlingen is afgelopen zaterdag na een klinkende overwinning op SDS kampioen geworden. In het verre Easterein werden de gastheren met 1-4 van de mat gespeeld in een zinderende wedstrijd die bol stond van de spanning, want er moest gewonnen worden om absoluut zeker te zijn van de eerste plaats in de competitie.Tientallen ouders gingen mee om de jongens aan te moedigen, wat voor een echte finale-sfeer zorgde.

Na het laatste fluitsignaal volgde een uitzinnige vreugdeuitbarsting op en rond het veld. Huilende moeders, trotse vaders, glunderende opa’s en dolblije leiders en trainers omarmden hun jonge helden, die wat in de winterstop nog onmogelijk leek - een vrolijk en eengezind kampioenschap - toch mogelijk hadden weten te maken. In enkele maanden tijd bleek een loshangend zootje rebellerende pubers te zijn omgevormd tot een mooie vriendengroep, met eigen karakters, eigen willetjes en eigenaardigheden: stuk voor stuk het lidmaatschap van het Dream Team meer dan waard.

Honderden foto’s later volgde de terugreis naar Harlingen, waar in de kantine van het prachtige, niet te evenaren Balklandcomplex de schalen patat en bekers cola niet aan te slepen waren en een heuse Dream Team-kampioenstaart werd aangesneden, terwijl ‘We are the Champions’ uit de speakers knalde.
Daarna was het tijd voor de absolute apotheose, de bekroning van een onvergetelijk mooi voetbalseizoen. Want dankzij gelegenheidssponsor Ouwe Seun maakten de spelers en leiders een luidruchtige rondvaart door het centrum van Harlingen, met toeters, yells, gegil, de kampioensschaal en handkusjes naar het vrouwelijk schoon op de kant (in gedachten). Tenslotte was er de climax, het onbetwiste hoogtepunt, en dat kan er bij een kampioenschap van de enige echte Harlinger voetbalclub-aan-het-water maar eentje zijn: een duik in de Bolswardervaart.

Terwijl de volwassenen urenlang in de kantine proostten op het succes van de jeugd, verlieten de kampioenen het Balkland en ging iedere speler zijns weegs. De wijde wereld in. Waar een prachtige toekomst klaar ligt voor eenieder die de kansen ziet en - in goede samenwerking met mooie mensen om zich heen - deze kansen weet te benutten. Wat dat betreft is het leven eigenlijk hetzelfde als het spelen in het Dream Team: een wondere wereld, waar dromen waarheid worden.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda