Sport

Derde plaats voor squashteam Van Hurck

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Tijdens de laatste speelronde heeft het squashteam van Van Hurck 1 de derde plaats op de ranglijst weten te behouden. In de thuiswedstrijd deden bijna alle spelers van het afgelopen seizoen mee.

Erik Menks speelde twee wedstrijden en wist daarvan de wedstrijd tegen Hoogeveen degelijk te winnen met 11-3, 12-10 en 11-9. Ruben Altena deed voor de tweede maal zeer verdienstelijk mee en liet zien dat tennissen een prima basis is voor squash; ook hij wist in een zeer spannende wedstrijd te winnen met 11-9, 11-9, 6-11 en 11-6. Simon Bambach speelde een puike partij maar verloor steeds de laatste punten en daarmee de wedstrijd met 11-7, 11-7 en 12-10. Johan Kwast stelde de winst tegen Hoogeveen echter veilig door met 11-5, 8-11, 11-8 en 11-9 te winnen, waardoor de teamwinst resulteerde in een knappe 12-5. Stadjershal 5 uit Groningen staat niet voor niets op de tweede plaats van de ranglijst en heeft t.o.v. Van Hurck 1 een flinke voorsprong wat het aantal gewonnen games betreft. Hoewel Erik Menks, getuige de resultaten in de tweede – en derde game, beslist niet kansloos was, verloor hij uiteindelijk met 11-5, 11-9 en 13-11. Michel van der Ploeg ging in een zeer tumultueuze wedstrijd op het laatste moment ten onder nadat hij knap met 2-1 voor was komen te staan: 6-11, 11-8, 11-9, 8-11 en 6-11.

Martin van der Ploeg kon gedurende twee games goed bijblijven, doch was niet in staat om een paar punten voorsprong te pakken; de eerste games gingen verloren met 14-12 en 12-10; in de derde game werd het verzet gebroken met 11-7. Coming man Joost Poutsma is altijd enthousiast en deed eveneens voor de tweede maal mee. Zijn tegenstander was de ervaren Irene Hegink uit Groningen en al tijdens het inspelen was Joost onder de indruk van haar slagen…Misschien wel wat teveel want de eerste game ging kansloos verloren met 11-2. Pas in de tweede game kwam Joost op gang en wist daarin 8 punten te verzamelen, echter ook de derde game was met 11-3 snel voorbij…Laten we het houden op jeugdig enthousiasme, maar een ding is zeker; komend seizoen speelt ook Joost in de A-poule en daar zal hij nog heel wat punten gaan pakken! Uiteraard werd de middag afgesloten met een hapje en een drankje en daarbij kwam wederom de wens naar voren om een tweede team in te schrijven in de Euregio Squashcompetitie. Die mogelijkheid bestaat natuurlijk altijd, maar dan is het altijd goed om wat extra spelers achter de hand te hebben. Kortom: Wil je 1x in de drie of vier weken op zondagmiddag eens in een andere plaats tegen andere tegenstanders spelen: Meld je dan aan bij Sportcentrum Van Hurck in Harlingen; tel. 0517-416000.

|Doorsturen

BuienradarAgenda