Sport

De familie Helvrich kaatst weer bij Eendracht

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - De familie Helvrich houdt ook dit jaar haar jaarlijkse kaatspartij. Deze partij is in 1990 ontstaan toen een aantal neven besloot om hun vaders eens uit te dagen in een kaatspartij en te laten zien dat zij inmiddels betere kaatsers waren dan de gerenommeerde ouwe heren. Ook de dochters van toen wilden laten zien dat zij hun mannetje stonden op het kaatsveld en zo ontstond er een heuse kaatspartij tussen de familieleden en hun aanhang. De partij wordt gehouden op het veld van Kaatsvereniging Eendracht en begint om 10.30 uur zaterdag.

De neven en nichten van toen zijn de oude garde van nu en helaas zijn er van de eerste keer ook enkele familieleden inmiddels overleden. In tegenstelling tot veel andere kaatspartijen is de ‘familie Helvrich kaatspartij’ een besloten partij en mogen alleen de nazaten van opa Jan (Roesje) en oma Riemke meedoen. Voor de editie van 2013 staan maar liefst acht parturen op de lijst en deze bestaan allemaal uit familieleden, aangevuld met enkele uitgenodigde zeer goede vrienden van de familieleden.

Enkele familieleden  zijn al geruime tijd in training voor deze partij en naar verluidt is de Sexbierummer tak van de familie zelfs in trainingskamp gegaan op de Noorderzeedijk richting Zwarte Haan. Enkele familieleden die dit geheel wilden bespioneren werden door een man met dubbelloops jachtgeweer en waakhond op afstand gehouden en moesten dus onverrichter zake huiswaarts keren.

En hoewel iedereen zeer goed met elkaar kan opschieten, zullen ze elkaar op de kaatsdag het leven zuur gaan maken. Want iedereen wil deze partij winnen en dus zal er op het scherpst van de snede worden gestreden tussen vaders en zonen/dochters, moeders en dochters/zonen, man en vrouw , broer en zus  en neven en nichten onderling. Want iedereen wil natuurlijk de koning van vorig jaar, Sven Helvrich, onttronen. Maar zal de koning zijn troon wel willen verlaten? Hij heeft inmiddels vijf keer gewonnen en zal zeker ook voor de zesde keer met trots de Tetze Helvrich-beker in ontvangst willen nemen en deze weer voor een jaar koesteren.

Maar de kapers liggen op de loer want Bobbie jr. lijkt op tijd hersteld van zijn blessureleed en ook de oude rot  Jelle is en blijft altijd een geduchte  tegenstander. Maar ook broer Mark wil ooit eens gelauwerd worden op deze partij en zal alles op alles zetten om hem dwars te zitten en ook Martin zal zich zeker weer willen laten gelden onder het motto van de dood of de gladiolen.

Of zal de coup van de aangetrouwden slagen? Want ook Chris en Jolan zijn volop aan het trainen, maar ook een van de dames zou wel eens voor een verrassing kunnen zorgen, want Miranda en Laura hebben al eens met de kransen om gestaan en ook Petra gaat altijd door tot het gaatje. En ook de altijd degelijk kaatsende stille krachten Angela en Jeanet  kunnen voor een verrassing zorgen. Maar het kan ook zijn dat er onder de jonkies iemand opstaat, want ook hier zitten enkele ‘fuulen’ bij. Ook de strijd om de  Jelle Helvrich Beker voor de strijdlustige kaatser zal weer spanning geven. En voor de beste dame is er ook nog de Obbe Helvrich-beker en de dames zullen alles op alles zetten om deze te winnen.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda