Sport

De 60-plussers zijn los


HARLINGEN - Afgelopen maandag startten de 60-plussers hun kaatscompetitie op het Eendrachtterrein met de harde bal. Om 19.00 uur konden de perken worden gelegd en gingen de veteranen los.

De opkomst voor een eerste keer was vrij redelijk, maar omdat het de start was tellen deze punten nog niet mee. De twee parturen die het laatst kaatsten waren Jelle Takema, Wiebe van Dijk en Tommie Zuiderhof tegen Ysbrand Brandsma, Jan de Bruin en Piet Kuiken. En vooral die Kuiken was nog aardig fit, sloeg op als een jonge vent en was zeer bewegelijk in het perk. Toch nam het partuur van Jelle Takema, door tactisch spel, maar liefst een 4 om 0 voorsprong en leken ze simpel op de winst af te stevenen. Partuur Kuiken c.s. kwam echter terug, ook al omdat Brandsma de ballen nu redelijk in het perk plaatste.

Het werd uiteindelijk vijf eersten gelijk, en alles leek aan de hang te komen. Op 5-5 en 6-4 moest Van Dijk een hele kleine kaats opslaan en tactisch zeer sterk gaf hij een echt ouwerwetse ‘pripper’. De mannen konden niet ver genoeg ‘deur de knibbels’ dus bleef de bal zitten en won partuur Jelle Takema c.s. Volgende week maandag is er weer een partij en de 60-plussers die nu nog niet aanwezig waren zijn dan, en alle andere keren ook, van harte welkom. Alleen de maandag van het Lanenkaatsen is er geen partij. Verder gaat de groep de hele zomer door. Maar de aanvangstijd wordt wel veranderd van 19.00 uur naar 19.30 uur.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda