Voetbal

Darten tot in de kleine uurtjes

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? Zaterdagmiddag werd in de kantine van voetbalvereniging Harlingen een darttoernooi georganiseerd voor de leden van vv Harlingen. Er hadden zich achttien volwassenen en zestien jeugdleden aangemeld.

Om 15.00 uur begonnen de eerste wedstrijden. Na negen uren darten volgde eindelijk de uitslag. Winnaarsronde jeugd: 1) Antal Kuipers, 2) Pascal Zuurmond. In de verliezersronde werden Jesler Touwslager eerste en Jarno Attema tweede.
Jan Kuipers was in de winnaarsronde voor volwassenen de beste. Zijn trainingsarbeid die hij thuis bijna iedere dag vervult, leek nu vruchten op te leveren. Zijn werptechniek is dan ook met sprongen vooruit gegaan. Freerk Attema, die minder tijd heeft om te trainen, werd toch nog knap tweede. In de verliezersronde behaalde Marcel Touwslager de eerste prijs en Deveny van der Kooi de tweede prijs.

In de zogenaamde koppelronde voor volwassenen mochten Ap Zuurmond en Siep de Bruin het in de finale opnemen tegen Jan Kuipers en Marcel Touwslager. Volgens de finalisten bewogen de borden enigszins. Maar de wedstrijdjury reageerde direct en sprak van een ‘fata morgana’, wellicht te wijten aan het bierverbruik. Toch wisten de koppels er nog een spannende wedstrijd van te maken. Jan Kuipers en Marcel Touwslager werden uiteindelijk eerste en het team Zuurmond/De Bruin werd verdienstelijk tweede.

Echt hoge finishes werden niet gegooid, hoewel hier ook een prijs aan was verbonden. Toch wist Johan Wesseloo bij de jeugd een finish te gooien van 52. Deze werd niet verbroken en zo kon hij met een prachtige beker huiswaarts keren. Bij de volwassenen stond Klaas Bouma erg lang bovenaan met een uitgooi van 55. Maar Freerk Attema wist hier later op de avond over heen te gaan met een uitgooi van 67. Vlak voordat de finales gespeeld werden, gooide Marcel Touwslager nog even een finish van 92. Dit bleek de hoogste score van de avond te blijven en dus was de beker voor hem.

De beste vrouwelijke darter van de avond was Sjoukje van der Tol. Zij wist, samen met Freerk Attema, de halve finale te bereiken in de koppelronde. Helaas werd deze verloren. Gezien haar techniek en elegante bewegingen werd Sjoukje met algemene stemmen wel uitgeroepen als beste vrouwelijke darter en won een prachtig vleespakket.
Mede dankzij Keurslager Zijlstra, die prachtige vleespakketen ter beschikking had gesteld, en Steemar, dat eveneens mooie prijzen had gesponsord, werd het een enorm gezellige middagen en avond in de kantine op het Balkland. Speciaal dank aan Wilfred Dijkstra, die als wedstrijdleider alles in goede banen wist te leiden. Evelien Attema

|Doorsturen

Buienradar



Agenda