Dames VVH winnen in IJlst

HARLINGEN - Op vrijdagavond 15 november 20.00 uur moesten de dames van VVH in IJlst volleyballen tegen Stanfries. In het klassement van de competitie stond Stanfries op nummer 9 met zes gespeelde wedstrijden en een totaal van 13 punten. VVH stond op nummer 5 met 7 gespeelde wedstrijden en 18 punten.

In de eerste set stonden in het veld Anneke, Liset, Mirna, Annie, Tine-Richt en Jorien. Op de bank zaten Ute, Froukje en Nynke Marije. In de eeste set pakte VVH al snel vele punten, halverwege de set werd dit wat minder weggespeeld en gaf VVH veel punten aan de tegenstander. Maar uiteindelijk heeft VVH de set wel gepakt. Een mooie voorsprong!
De tweede set begon met de serve voor Stanfries. Als snel mag Anneke de serve overnemen en knalt er een mooie ace in. De eerste paar punten lopen redelijk gelijk op. Als er dan een mooie prikbal van Liset komt, loopt VVH uit met de punten. Met een stand van 9-11 voor VVH maakt Anneke een mooie serve-serie en hiermee loopt VVH verder uit. Tevens maakt Jorien een geweldige ace. VVH pakt ook deze set en dan staan de stand op 2-0 voor VVH.

In de derde set worden er erg veel fouten gemaakt door VVH, slordig van de dames. Maar toch komt er een mooie rally tot stand. En met een mooie aanval van Mirna en van Tine-Richt staat de stand in de time-out dan gelijk op 12-12. VVH pakt de punten weer goed op en na een mooie aanval van Liset staat het dan ineens 18-13 voor VVH. Maar dan laten de  dames de kopjes een beetje hangen en staat de stand in de time-out ineens alweer gelijk op 20-20. Jammer dames. Zelfs na een mooie redding van Nynke Marije en een geweldige aanval van Liset, redt VVH het niet om de punten uit deze set te halen. Balen voor de dames, want nu staat het 2-1. Op naar de volgende set en die punt dan nog maar pakken.

De vierde set gaat weer gelijk op. Beide partijen maken fouten, zoals in de aanval, de serve maar ook in de verdediging. Eventjes loopt Stanfries uit in deze set. Als snel staat de stand op 11-4 voor Stanfries. Dit komt alleen maar door de fouten van VVH. De dames van VVH worden veel afgefloten door de scheids omdat zij in het net zitten. Denk om de verdediging VVH, ken je positie! Ineens slaat  de stemming om bij VVH. Annie maakt een mooie aanval bij Stanfries in de hoek, Froukje slaat een smash keurig rechtdoor en Tine-Richt zet een goed block neer op een aanval van Stanfries. De verdediging van VVH ziet er ineens goed uit en de dames laten de serve-druk zien. Froukje maakt twee keer een ace achtereen, waardoor de stand gelijk is 11-11. Stanfries slaat de bal buiten het veld en ineens staat VVH ook nog voor. Na de aangevraagde time-out van Stanfries loopt de stand weer gelijk op. Over en weer worden veel fouten gemaakt. Tine-Richt maakt een mooie aanval. Stanfries begint nu echt veel fouten te laten zien. Serve fout, bal tegen het plafond, hier probeert VVH van te profiteren. Op de stand van 22-19 voor VVH begint Nynke Marije aan de serve. Een geweldige serie maakt zij met drie keer een ace. De laatste ace is de winnende punt voor VVH. Gefeliciteerd met de overwinnen met een eindstand van 3-1 voor VVH.

De overwinning maakt meteen verandering in het klassement. VVH staat nu 3e met 8 gespeelde wedstrijden en 22 punten. Stanfries is gezakt naar de 10e plaats met 7 gespeelde wedstrijden en 14 punten.  Aanstaande donderdag 21 november 2013 te 21:00 uur spelen de dames van VVH de bekerwedstrijd in Steenwijk tegen Steevast DS 1.  Steevast speelt net als VVH 1e klasse niveau.