Sport

Dames van Easterein winnen in Kimswerd

Door Jeroen Pietersma
KIMSWERD - Kaatsvereniging De Helfrichs in Kimswerd organiseerde afgelopen zaterdag de KNKB afdelingswedstrijd voor de dameshoofdklasse. Er stonden veertien parturen op de lijst. Het bleef de hele dag gelukkig droog, maar er stond een verraderlijke wind op het veld. De wind was niet alleen koud, maar zorgde ook voor buitenslagen of juist moeilijk te verwerken ballen in het perk.


Opvallend was het verlies in de eerste omloop van het partuur van Franeker (Iris v.d. Veen, Maaike Osinga en Manon Scheepstra) met 5-2 en 6-6 tegen St.-Annaparochie (Lisette & Esther Wagenaar en Lilian Kingma). Ook Boazum (Nellie Rypma, Wiljo en Nynke Sijbrandij) ging er ook in de eerste omloop af tegen Bitgum (Evelien Westra, Mariska Hoogland en Nelie Steenstra), met 5-2 en 6-4. De winnaars van NK 2012: Berlikum (Ilse Tuinenga, Leonie v.d. Graaf en Harmke Siegersma) vloog er in de tweede omloop uit tegen de latere prijswinnaars: Easterein 1 (Marije Hiemstra, Martine Tiemersma en Imke v.d. Leest) met 5-2 en 6-4.
De finale ging tussen de parturen van Easterein 1 (Marije Hiemstra, Martine Tiemersma en Imke v.d. Leest) en St.-Annaparochie (Lisette & Esther Wagenaar en Lilian Kingma.

Easterein 1 won de eerste omloop in een prachtige partij van Groningen met 5-5 en 6-0. In de tweede omloop werd Berlikum verslagen met 5-2 en 6-4. Ee was de tegenstander in de derde omloop: 5-1 en 6-6. Het trio van St.-Annaparochie versloeg in de eerste omloop Franeker met 5-2 en 6-6. In de tweede omloop is gewonnen van Bitgum met 5-2 en 6-4. In de halve finale kon Wommels het niet bolwerken: 5-2 en 6-4.
In de finale waren Marije, Martine en Imke namens Easterein 1 sterker dan de dames van St.-Annaparochie: Lisette, Esther en Lilian. Lisette maakte het Easterein 1 met haar scheve opslagballen soms knap lastig, maar Easterein 1 was goed bij de les. Ze liepen uit naar een 5-2 voorsprong. St.-Annaparochie pakte nog wel de drie eersten, maar op 5-3 en 6-2 maakte Marije met een diepe bal achterin de partij uit. De prachtige kransen gingen naar Easterein.

Uitslag
1) Easterein1: Marije Hiemstra, Martine Tiemersma en Imke v.d. Leest
2) St. Annaparochie: Lisette Wagenaar, Esther Wagenaar en Lilian Kingma
3) Ee: Froukje Wolters, Louise Krol en Sjoukje Visser
3) Wommel: Hester vd Meer, Judy Bergsma en Anke Marije Pompstra

|Doorsturen

Buienradar



Agenda