Dames HMHC verslaan Sneek in eigen huis

SNEEK - Dames 1 van de HMHC had in de eerste twee wedstrijden wisselend gepresteerd. Een overwinning en een nederlaag. Zondag wachtte de uitwedstrijd tegen Sneek. Een lastige tegenstander die goede resultaten had geboekt.

Harlingen heeft veel tegenslag gehad en mist voor langere tijd drie vaste krachten; Emma van Dijk, Jeanine Teuben en Hester Arends. Vóór de wedstrijd werd er iets langer gedaan over de peptalk. Voor elkaar werken en elkaar helpen waren de kernwoorden. Er werd gelijk volle druk gezet op de Sneeksters en na een kwartier leidde dit tot een strafcorner. Een variant over rechts leidde tot de 1-0 door Nynke Arends. Keepster Sophie Lenger keepte een geweldige partij. In een situatie hield ze 4 à 5 ballen uit de goal. Wel raakte ze vlak voor rust daarbij behoorlijk geblesseerd aan haar knie.

Door de scheidsrechters werd besloten de tweede helft te beginnen met de strafcorner. Tien speelsters van Sneek lukte het niet om de goal te maken. Daarna startte direct de tweede helft. Ondanks de pijn keerde Sophie terug en keepte een puike wedstrijd. Invalster Daphne Switynk maakte geweldige rushes en combinaties met Maruelle Luimes. Eén daarvan leidde tot de goals van gelegenheidsspits Hanna Tjalsma: 0-2.

Sneek bleef komen en Harlingen voelde dat de scheidsrechters lichtelijk behulpzaam waren voor de thuisploeg. Een strafcorner van Harlingen leidde tot verbaasde blikken bij alle aanwezigen, waar Hilde Nieuwland de bal stopte met het haakje en direct doorspeelde met de grip. Helaas leidde dit niet tot een goal. Een harde bal via Joyce Heida en Tirza Wildeboer bereikte Hannamay Tjalsma die Nynke Arends in staat stelde de beslissende 0-3 te scoren.

Harlingen bleef de baas en gevaarlijk via bijvoorbeeld de watervlugge Britt Jongejans. Achterin bleven de dames - Eva Smits, Bente Jongejans, Michelle Klijn en Caroline Tichelaar - gemakkelijk overeind. Harlingen doet weer mee om de bovenste plaatsen en ontvangt in de laatste wedstrijd voor de winterstop zondag Graspiepers om 13.00 aan de Westerzeedijk.

Harlingen – Sneek 0-3 (0-1)

Opstelling: Sophie Lenger, Hilde Nieuwland (Eva Smits), Caroline Tichelaar (Michelle Klijn) Anna Posthumus, Tirza Wildeboer, Bente Jongejans ,Maruelle Luimes (Daphne Switynk), Joyce Heida, Britt Jongejans, Nynke Arends ,Hannamay Tjalsma - 0-1, Arends, 0-2, Tjalsma, 0-3 Arends.