Dames 1 pakt zes punten

Dames 1 van de HMHC moest twee maal aantreden in een uitwedstrijd. Eerst was daar vrijdagavond de nummer laatst van de ranglijst, Dalfsen. Van alle tegenstanders is dit de meest sympathieke ploeg. Helaas was dit in de eerste helft ook te merken aan het spel van Harlingen. Alles ging net wat te lief en met te veel aandacht voor de tegenstander. Na 7 minuten was het wel Joyce Heida die de 0-1 op het bord bracht. Alleen Nynke Arends kon daar voor rust nog een doelpunt aan toevoegen.

In de tweede helft was het allemaal wat feller van de kant van Harlingen. Het dynamische spel liet de speelsters van Dalfsen in vertwijfeling over wie of wat nou hun directe tegenstandster op het veld was. De doelpunten vielen nu sneller. Jeanine Teuben scoorde tweemaal evenals Britt Jongejans. En zo was de einduitslag een duidelijke 0-6 voor Harlingen.

Op zondag de belangrijke uitwedstrijd in Dronten tegen Flevoland. De winnar zou vrijwel zeker de vierde plaats op de ranglijst veilig stellen achter de onbereikbare top drie. Flevoland begon heel fel en zette Harlingen flink onder druk. Een paar kansjes en een schot op de lat waren de wapenfeiten van de thuisploeg. Maar het was Harlingen dat na een kwartier het initiatief overnam. Wederom Nynke Arends pakte haar doelpunt mee en bracht met de 0-1 ook rust in de ploeg. Tot aan de rust gebeurde er niets meer en de tweede helft zou meer spektakel bieden. Direct na rust was het Emma van Dijk die al haar energie en emotie legde in een snoeiharde strafcorner: 0-2. Nog geen minuut later soleerde Joyce Heida heel knap door de defensie van Flevoland en stelde Britt Jongejans in staat de 0-3 te scoren. De strijd leek beslist maar niets was minder waar! Flevoland gooide de beuk erin en met af en toe behoorlijk fysiek spel werden twee goals gescoord. Met nog een kwartier te gaan en strafcorner voor de thuisploeg. Deze verdween in de goal van Harlingen maar telde niet aangezien hij hoog geslagen was. Kort daarna was het Jeanine Teuben die de wedstrijd op slot deed. Alleen op de keepster afgaand bleef ze koel en maakte ze de 2-4. Een prachtige prestatie van de jonge ploeg die steeds beter en beter word. Dit keer was de rechterflank goed op dreef met Hilde Nieuwland en Hannamay Tjalsma. Maar alle speelsters waren wederom zeer gemotiveerd en actief. Op Hemelvaartsdag wacht de thuiswedstrijd tegen Coevorden en op 2 juni tenslotte de thuiswedstrijd tegen Hardenberg. Kortom: voor de liefhebbers van verzorgd en tactisch hockey nog twee kansen de dames in actie te zien!

Selectie afgelopen weekend: Femke Jonkmans, Hilde Nieuwland,Caroline Tichelaar, Diene de Jong, Tirza Wildeboer, Emma van Dijk, Ciska Hooisma ,Esmee Kiewiet, Hannamay Tjalsma, Joyce Heida, Britt Jongejans, Jeanine Teuben, Nynke Arends, Anna Posthumus, Monica Schaafsma