Dames 1 HMHC verslaat Graspiepers

HARLINGEN - Dames 1 van de HMHC hadden dit seizoen tot nu toe moeite om goed spel in een overwinning te vertalen. Zondag was Graspiepers te gast in Harlingen. De uitwedstrijd was in 1-1 ge?indigd. Ook deze keer bleken de ploegen aan elkaar gewaagd.

In de eerste helft was het spel van beide teams rommelig. Eigenlijk was geen van beide ploegen in staat de ander pijn te doen. Een gele kaart, en dus een tijdstraf, voor een speelster van Graspiepers was een spaarzaam opmerkelijk moment. Na rust was het plots Harlingen wat de klok sloeg. Door heel vroeg druk te zetten op de tegenstander ontstond er een groot veldoverwicht voor de thuisploeg.
Even leken de ontstane kansen alle verspeeld te worden, tot Eva Smits uit een scrimmage de meer dan verdiende openingstreffer maakte. Helaas bleef die stand maar kort op het scorebord. Binnen een paar minuten was er de gelijkmaker uit een afgeslagen strafcorner. De thuisploeg kon dus opnieuw beginnen. Graspiepers leek echter conditioneel te kort te komen om nog onder de Harlinger druk uit te kunnen komen. Een spaarzame aanval van de gasten werd door Hilde Nieuwland onderbroken. Ze maakte veel meters langs de zijlijn en passte prachtig op Hannamay Tjalsma. De bevrijdende 2-1 was een feit. En onder leiding van een uitblinkende Anna Posthumus bleef die stand tot het eind gehandhaafd.
Opstelling: Sophie Lenger, Monica Schaafsma, Anna Posthumus ,Tirza Wildeboer, Caroline Tichelaar (Maruelle Luimes), Hilde Nieuwland, Joyce Heida (Daphne Switynk), Britt Jongejans, Hannamay Tjalsma (Eva Smits), Nynke Arends, Jeanine Teuben. Scheidrechters: Schaaf jr en Shaaf sr.
Zondag wacht een uitwedstrijd tegen koploper Steenwijk.