Dames 1 HMHC ondanks tegenslagen naar overwinning

HARLINGEN - Het zit Dames 1 van de HMHC momenteel niet mee. De afgelopen weken waren er veel blessures en andere ongemakken waardoor het gewoon niet echt lekker liep. Om de neuzen weer dezelfde kant op te krijgen werd er vrijdag niet getraind maar gepraat. Alle koppies weer fris voor een nieuwe start.

De eerste wedstrijd werd vorige week verloren van de Mezen. Nu zou het moeten gebeuren tegen Flevoland uit Dronten. Een sympathieke ploeg die van hetzelfde kaliber als de thuisploeg is. Harlingen begon fel en binnen tien minuten waren er al een paar onbenutte kansen te noteren en de 1-0 van Nynke Arends. Maar nog geen twee minuten later lag de gelijkmaker alweer achter keepster Sophie Lenger. Dat leek de voorbode van meer slecht nieuws. Jeanine Teuben trok ten aanval en draaide om haar as om daarna vol pijn naar de grond te gaan. Een botbreuk, naar het zich liet aanzien, 112 werd gebeld en de ambulance was er snel. Jeanine werd naar het ziekenhuis gebracht waar bleek dat haar knieschijf ernstig was verschoven. Een ferme kneuzing en een paar weken rust lijken de meevallende conclusie te zijn.

Toch was de thuisploeg even van slag. Twee strafcorners werden overleefd en toen richtte de ploeg zich weer op. Met Sterre de Ruyter op de plaats van Jeanine Teuben werd de aanval weer gezocht en het was Sterre die de assist leverde op wederom Nynke Arends voor de 2-1. Niet lang erna was het rust. De tweede helft ging gelijk op, met Harlingen licht in het voordeel. Voorin werd wat geïmproviseerd en zo kwam ook Michelle Klijn in de spits te spelen. Zij was het ook die met de 3-1 de wedstrijd besliste. Wat een tegenslag kan een team hebben en dan zo blijven knokken. Een dikke pluim voor speelsters, begeleidingsstaf en het in groten getale opgekomen thuispubliek. Hopelijk kan de ploeg deze lijn doorzetten. Komende zondag is de ploeg vrij en daarna wacht de derby uit tegen Sneek.
Opstelling: Sophie Lenger, Hilde Nieuwland, Anna Posthumus, Tirza Wildeboer (Maruelle Luimes), Michelle Klijn (Bente Jongejans) Hilde Nieuwland (Monica Schaafsma), Joyce Heida, Hannamay Tjalsma (Eva Smits), Britt Jongejans, Jeanine Teuben (Sterre de Ruyter), Nynke Arends.
Scheidsrechters: Daniël Schaaf Jr en Sr.