Sport

Dames 1 begint competitie teleurstellend


HARLINGEN - Dames 1 van de HMHC heeft momenteel te maken met veel blessures en afwezigen. Daardoor lijken de automatismen van vorig seizoen enigszins zoek. Niet dat het team slecht speelt of haar best niet doet, maar het zit gewoon even niet zo mee. Na de voorcompetitie werd afgelopen zondag een start gemaakt met de reguliere competitie. De eerste wedstrijd was uit in Harderwijk tegen de Mezen. Wederom moest een beroep gedaan worden op speelsters uit de B1 die opnieuw een prima partij speelden. Na een gelijk opgaande start met een overwicht voor Harlingen was het toch de Mezen dat de leiding nam en kort erna de voorsprong verdubbelde. Haast een vertrouwd gegeven dit seizoen, Harlingen de betere ploeg, maar de tegenstander die de doelpunten maakt! Hannamay Tjalsma wist de aansluitingstreffer te maken. Helaas betekende dit niet de ommekeer. Drie doelpunten van de Mezen zetten Harlingen op een hopeloze achterstand. Britt Jongejans wist de 5-2 nog te maken, maar daarmee was de koek op. Derhalve een teleurstellende start van de competitie. Maar ook het besef dat het niet kan blijven tegenzitten. Zondag a.s. wacht thuis Flevoland. Hopelijk wordt tegen deze oude bekende de weg omhoog weer ingeslagen. Opstelling Sophie Lenger, Monica Schaafsma, Anna Posthumus, Tirza Wildeboer, Bente Jongejans, Hilde Nieuwland, Joyce Heida, Hannamay Tjalsma (Daphne Switynk), Britt Jongejans, Jeanine Teuben, Nynke Arends. Foto: Sigrid Jongejans


Na de voorcompetitie werd afgelopen zondag een start gemaakt met de reguliere competitie. De eerste wedstrijd was uit in Harderwijk tegen de Mezen. Wederom moest een beroep gedaan worden op speelsters uit de B1 die opnieuw een prima partij speelden. Na een gelijk opgaande start met een overwicht voor Harlingen was het toch de Mezen dat de leiding nam en kort erna de voorsprong verdubbelde. Haast een vertrouwd gegeven dit seizoen, Harlingen de betere ploeg, maar de tegenstander die de doelpunten maakt!  Hannamay Tjalsma wist de aansluitingstreffer te maken. Helaas betekende dit niet de ommekeer. Drie doelpunten van de Mezen zetten Harlingen op een hopeloze achterstand. Britt Jongejans wist de 5-2 nog te maken, maar daarmee was de koek op. Derhalve een teleurstellende start van de competitie. Maar ook het besef dat het niet kan blijven tegenzitten. Zondag a.s. wacht thuis Flevoland. Hopelijk wordt tegen deze oude bekende de weg omhoog weer ingeslagen.

Opstelling
Sophie Lenger, Monica Schaafsma, Anna Posthumus, Tirza Wildeboer, Bente Jongejans, Hilde Nieuwland, Joyce Heida, Hannamay Tjalsma (Daphne Switynk), Britt Jongejans, Jeanine Teuben, Nynke Arends.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda