Voetbal

Competitie-indeling Zeerobben 1

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Slechts ??n ?buitenlandse? club, SVM uit Markenesse, en voor de rest bekende toppers en subtoppers van Friese bodem uit heden en verleden. Dat is de indeling voor het voetbalseizoen 2013/2014 voor zmvv Zeerobben, de nieuwbakken tweedeklasser uit Harlingen.

Hoewel deze competitie pas over ruim twee maanden start - Zeerobben heeft immers dispensatie gekregen voor de geplande competitiewedstrijd op zaterdag 7 september, in verband met de viering van het 60-jarig jubileum - kunnen de echte supporters bijna niet wachten. Er wordt al druk gespeculeerd over de kansen van het vlaggenschip, linker rijtje of eerst maar eens handhaven...
Natuurlijk kijkt Zeerobben uit naar de weer in ere herstelde confrontatie met Waterpoort Boys uit Sneek. Zij hebben zich in de afgelopen jaren bewezen tweede klasse waardig te zijn, ofschoon zij wel alle zeilen moesten bijzetten afgelopen jaar. En wat te denken van de twee toppers uit Leeuwarden, Blauw Wit ’34 en de Leeuwarden Zwaluwen. De A- en B-junioren van Zeerobben hebben uit hun competitie al ervaring met beide verenigingen. Ook Heerenveense Boys hoort in het illustere rijtje thuis. Kollum en Rijperkerk zijn ook geen onbekenden uit de derde klasse, altijd moeilijk te bestrijden tegenstanders. Degelijke tweede klasseteams zijn onder andere SC Veenwouden, VC Trynwâlden , ’t Fean ’58 en Broekster Boys uit Damwoude.
Voor deze elftallen zijn de wedstrijden in meerdere of mindere mate beladen derby’s. Geweldig voor de spanning in de competitie, omdat bij deze strijd vaak een onverwachte overwinnaar uit de bus komt.
VVI uit Idskenhuizen heeft een geweldig seizoen gedraaid in de tweede klasse I, met kans op promotie in de nacompetitie. Een bekende tegenstander uit het verleden, CVVO Lemmer, zal bij menig supporter nog de nodige sentimenten oproepen. De nieuwkomers, Rijperkerk (via nacompetitie gepromoveerd) en SVM (kampioen derde klasse A ) zullen samen met Zeerobben (kampioen derde klasse B) een prima aanvulling betekenen voor de tweede klasse I. Vaste bezoeker van thuis- en uitwedstrijden Wiebe D. liet terloops weten: “Ik hèw dur nou al sin an.”

|Doorsturen

Buienradar



Agenda