Sport

Clubkampioenschappen Tang Soo Do School Jip Kye Sohn

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Op zondagmiddag was er in de Waddenhal in Harlingen het eerste clubkampioenschap van Tang Soo Do School Jip Kye Sohn uit Harlingen en Sneek. Bijna alle leerlingen deden mee. Om stipt twee uur begonnen de wedstrijden. Na een welkomstwoord en een korte uitleg van de wedstrijdregels werd er begonnen met een gezamenlijke warming-up onder begeleiding van instructeur Jeroen Dijkstra.

Hierna begonnen de Zwarte Banders met de wapen loopvormen, de Hyungs. Door de verscheidenheid van Dan-graden werden hier de mooiste en verschillende wapenloop vormen tentoongesteld. Van een Bong (lange stok) tot een mes- en een zwaard-loopvorm. De jury kreeg het erg moeilijk om tot een beoordeling te komen, omdat het niveau zeer hoog was. Hierna gingen de Zwarte Banders door met de ‘gewone’ loopvormen. Ook hier kreeg het publiek weer een verscheidenheid van verschillende loopvormen te zien. 

Na de Zwarte Banders waren de gupgraden aan de beurt. De wedstrijden begonnen hier op drie velden, voor de jeugd twee velden en voor de volwassen één veld. De gupgraden begonnen eerst met de loopvormen (hyungs) en daarna met het sparren. De gupgraden deden bij de loopvormen ook allemaal erg hun best, en je kon zien dat ze allemaal zeer goed geoefend hadden. De jury op deze velden was onder de indruk van het niveau van deze gupgraden.

Na de loopvormen kwam het sparren. Hierbij moest iedereen tegen elkaar sparren. Deze wedstrijden duurden maximaal één minuut. De gupgraden waren zeer gedisciplineerd en geconcentreerd, waardoor er geen enkele blessure was.

Het laatste onderdeel was het breken, het Kyuck Pa. Hierbij werden de mooiste breektechnieken getoond. Joas van Dijk, 10 gup witte band, liet zelf een dubbele elleboog breek zien, die beloond werd met een eerste prijs. Bij de Zwarte Banders werden er zelfs achterwaarts gesprongen technieken getoond en een speedbreek.  

 

Wapenhyungs Zwarte Banders

1e Marijke Dijkstra

2e Edwin Muurling

3e Maurijn vd Werf

Hyungs Volwassen gup graden

1e Joas van Dijk

2e Manouk Winia

3e Donja Jorna

Hyungs Jeugd t/m7 jaar

1e Justin Jorna

2e Reen Zandstra

3e Ivar van Dijk

Hyungs Jeugd 7 t/m 10 jaar

1e Sanne Kroeze

2e Aniek Zandstra

3e Roan van Stormbroek

Kyuck Pa Zwarte Banders

1e Maurijn vd Werf

2e Edwin Muurling

3e Anne-Marie Tolsma

Kyuck Pa Jeugd t/m 7 jaar

1e Senna Tulen

2e Justin Jorna

3e Reen Zandstra

Hyungs Zwarte Banders

1e Edwin Muurling

2e Anne-Marie Tolsma

3e Marijke Dijkstra

Sparren Volwassen gup graden

1e Maurijn vd Werf

2e Manouk Winia

3e Marylou Feenstra

Sparren Jeugd t/m 7 jaar

1e Reen Zandstra

2e Calvin Soolsma

3e Justin Jorna

Sparren Jeugd 7 t/m 10 jaar

1e Stef Heeringa

2e Jorn Willemsen

3e Aniek Zandstra

Kyuck Pa Volwassen gup graden

1e Joas van Dijk

2e Donja Jorna

3e Hieke van Stormbroek

Kyuck Pa Jeugd 7 t/m 10 jaar

1e Stef Heeringa

2e Jorn Willemsen

3e Aniek Zandstra

Na het uitreiken van deze prijzen werden de grote kampioenen bekendgemaakt. Hierbij wordt er gekeken naar het aantal prijzen. Bij de jeugd waren er twee die even veel prijzen hadden; Reen Zandstra en Justin Jorna. Bij het toekennen hiervan gaat de hoogste bander voor, en in dit geval was dat Justin Jorna, die een oranje band heeft.

Bij de volwassen werd Edwin Muurling de grote kampioen. De eerste clubkampioenschappen waren een groot succes. Er heerste een gezellige en gemoedelijke sfeer. Het publiek, dat in groten getale aanwezig was, genoot van de wedstrijden. Iedereen is welkom voor een proefles. Meer info: www.worldtangsoodo.eu.

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda