Sport

Chris Monfils wint Kimswerd Open

Door Jeroen Pietersma
KIMSWERD - Het laatste muurkaatstoernooi in Kimswerd - voortaan ?one wall? genoemd - is gewonnen door Chris Monfils, een speler van KV De Helfrichs uit Kimswerd.

Het was een open toernooi met twintig deelnemers die in wisselende samenstelling dubbels speelden. Na vier wedstrijden van tien minuten werd de balans opgemaakt. Er was weer goed geloot door de organisatie, wat bleek uit vele spannende partijen. De uitslag: 1) Chris Monfils, 2) Durk Kuipers, 3) Anne Monfils en 4) Linda Kuipers.

De prijzen werden verdeeld onder de twee families, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Alle spelers wisten er een mooi toernooi van te maken, en het bleef lang spannend.

Chris en Brett Kieftenburg speelden in de laatste partij tegen Anne Monfils en Theunis Piersma. Broer en zus wilden niet van elkaar verliezen, maar Chris en Brett wisten nipt te winnen met mooi spel.
De poedelprijs voor de meeste verliespartijen ging naar Peter de Boer uit Herbaijum. Hij verloor helaas alles, maar ging wel met lekkere worst naar huis. De andere prijswinnaars kregen een vleespakket van Slagerij Van der Zee uit Harlingen en de nummer één ook een prachtige krans van Feikje van der Duim uit Kimswerd.

Piet en Jelly Bervoets kregen een fraaie attentie voor de bardiensten die zij altijd vrijwillig draaien. Het was een fijne middag, waarbij de deuren naar het terras steeds open stonden. De komende winter zal het concept van One Wall Open zeker worden voortgezet. Nu eerst op naar het buitenseizoen.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda