Voetbal

?Best of the Rest? (senioren)toernooi bij rkvv Robur

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Op zaterdag 24 augustus wordt op het terrein van Rkvv Robur het eerste ?Best of the Rest? (senioren)toernooi gehouden. Organisatoren Joost en Dani?l Outhuyse hebben gezorgd voor een gevarieerd deelnemersveld met alle drie de Harlinger voetbalverenigingen en vijf andere clubs.

Volgens Joost en Daniël Outhuyse is er in de omgeving behoefte aan een dergelijk evenement: “Er worden in Noord-Nederland weinig toernooien voor b-selecties en rest-senioren georganiseerd en als ze er al zijn worden ze meestal in het voorjaar gespeeld ter afsluiting van het voetbalseizoen. Omdat niet alle lagere elftallen uitkomen in ‘de beker’ en het regelen van oefenwedstrijden de elftalleiders vaak veel gedoe oplevert, leek het ons een goed idee om een soort voorbereidingstoernooi te organiseren. Zie het als een alternatief voor het bekertoernooi van de KNVB, maar dan op één dag. Hierdoor heb je ook nog eens een vrij weekend in de loop van het seizoen.”

Met in totaal acht deelnemende teams is het deelnemersveld voor deze eerste editie compleet. Er zal worden gespeeld in twee poules van vier, waarna kruisfinales en finale zullen bepalen wie zich een jaar lang ‘Best of the Rest’ mag noemen. De deelnemende teams zijn: Minnertsga 3, LAC Frisia 5, SC Franeker 5, Harlingen 5, MKV’29 3, Nicator 3, Robur 2 en Zeerobben 4.

De eerste poulewedstrijden beginnen rond 10.30 op het sportcomplex van rkvv Robur aan de  Vierkantsdijk. Na afloop van de finale zal de dag muzikaal worden afgesloten door Michiel de Waal (voormalig zanger van de band Gratis Bier).

|Doorsturen

Buienradar



Agenda