Voetbal

Belangrijk weekend voor koppositie Zeerobben

Door JosMeinen
HARLINGEN - Na een Siberisch weekend, waarin Zeerobben door winst op Berlikum de leiding overnam van Stiens, wordt juist deze club de tegenstander van aanstaande zaterdag. Eind oktober pakte Stiens in Harlingen de eerste periodetitel door het noodzakelijke punt te bevechten in een enerverend duel met als eindstand 2-2 (2x Wilco Bergsma). Na 16 wedstrijden begint Zeerobben met 39 punten en Stiens met 38 punten uit 17. De belangen van beide clubs zijn duidelijk, eerste worden in deze competitie.

Nou hangt dit niet alleen af van de confrontatie van zaterdag. Vanaf de wedstrijd in Harlingen heeft Zeerobben het maximale aantal punten gehaald, terwijl Stiens toch links en rechts wat puntjes verspeelde. Er zijn na zaterdag echter nog 9 en na paasmaandag nog 8 wedstrijden te gaan. In aantal gespeelde wedstrijden zullen beide koplopers in ieder geval gelijk komen.
Op Paasmaandag om 14.30 uur staat Minnertsga uit op het programma. Deze ploeg heeft nog maar 14 wedstrijden gespeeld en heeft 19 punten, ze staan tiende. De laatst gespeelde wedstrijd voor hen was 19 maart. Uit in Zwaagwesteinde behaalde Minnertsga een verdienstelijke 1-3 overwinning. Morgen speelt de tegenstander van Paasmaandag ook een thuiswedstrijd en wel tegen het als vierde geplaatste Rijperkerk. Het is voor beide clubs het eerste duel tegen elkaar in deze competitie. Gezien het resultaat van Minnertsga in hun laatste wedstrijd valt deze tegenstander beslist niet te onderschatten. Misschien qua wedstrijd nog moeilijker dan tegen Stiens. Zeerobben ziet iedereen graag bij beide wedstrijden dit Paasweekend als supporter en dit is beslist geen 1 aprilgrap.

Prognose
Zaterdag 30 maart 3e klasse B

WTOC – Wykels Hallum 3Minnertsga – Rijperkerk 3Be Quick Dokkum – Oostergo 1Stiens SC – Zeerobben 3Zwaagwesteinde – Rottevalle 1Hardegarijp – Dokkum 1 AVC – Berlikum 3

Paasmaandag 1 april 14.30 uur

Minnertsga – Zeerobben 2

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda