Sport

?Be You? van Hosanna derde in Drachten


HARLINGEN - Het Winter Guard seizoen van CGN Nederland is weer in volle hevigheid losgebarsten. Afgelopen zaterdag vond in Drachten de tweede contest van dit jaar plaats. Maar liefst zes en veertig colorguard groepen lieten in Drachten hun nieuwste show op de vloer zien. Hosanna kwam met de show ?Be You? meteen goed uit de startblokken. In de AA Class wonnen de dames een verdienstelijke derde plaats.

Jezelf mogen zijn is het maatschappelijke thema dat de Colorguards van Hosanna in hun show willen uitbeelden. Als je jezelf bent, moet je dan buiten de groep blijven staan of juist niet? Als je gepest wordt, sta je er dan per definitie buiten? De Colorguards geven in hun show hun duidelijk devies; nee! Ook binnen een groep met gemeenschappelijke belangen kun je heel goed jezelf blijven. Er is ruimte genoeg voor de eigen “ik”. Opvallen door een ander te pesten is helemaal niet nodig om bij een groep te horen. Zet jezelf niet buiten een groep als je wordt gepest, maar probeer aansluiting te zoeken en doe mee.   

Hosanna bracht de show op het nummer ‘Titanium’ van Christina Grimmie. De jury vond dat  het antwoord op het thema goed werd vertaald naar de show. De CGN schrijft op haar website “een mooie show met een mooie boodschap”. Het gaat natuurlijk niet alleen om het uitbeelden van een boodschap, maar ook de techniek en een goede uitvoering zijn belangrijk voor de jury. Het leverde de Harlinger dames een totaalscore van 52,38 punten op en daarmee werden ze derde in een veld van zeven deelnemers.

De AA Class telt overigens elf deelnemers dit seizoen, maar niet alle groepen waren aanwezig in Drachten. De eerste plaats werd gewonnen door Advanced uit Sneek met 56,59 punten. Daarmee bleven ze stadgenoot Impact AA nipt voor. Deze groep werd tweede met een score van 56,56 punten. Hosanna bleef respectievelijk de deelnemende groepen uit Haarlem, Delfzijl, Bolsward en Harderwijk voor.

Met de verbeterpunten van de jury op zak gaan de Colorguards de komende weken hun show verder perfectioneren. De eerstvolgende contest voor Hosanna is op 8 februari in Aalsmeer. Daar zullen tien groepen in de AA Class meedoen. Het belooft weer een spannende wedstrijd te worden.           

|Doorsturen

Buienradar



Agenda