Sport

Attemaparijt kv Eendracht

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Zondag was qua weersomstandigheden een mooie dag. Op het veld van kaatsvereniging Eendracht kon het echter ook fris waaien, maar aan de kant van ?t Rooie Dorp zat het lekker ?uut de wien?. Slagerij Attema uit Makkum stond garant voor prachtige vleespakketten en met de zomer in het vooruitzicht, speelde deze sponsor hier mooi op in met barbecuepakketten. Negen parturen stonden op de lijst en er werd gekaatst met een verliezersronde.

In de eerste omloop had het partuur van Jurjen Breimer, Dirk Schrik en Nancy Boomstra weinig moeite met hun tegenstanders Evan van Sertima, Pieter van der Zee en Henk Knier. Sander Zeilmaker, Robert Hoek en Debbie Haarsma stuurden Steven Breimer, Meindert Riem en Stanley Brussaard naar de verliezersronde. Johan Kwast, Justin Haarsma en Yvonne Stam hadden moeite met Simon Nijkamp, Jari Brander en Akke Brussaard. De partij duurde bijna anderhalf uur en werd uiteindelijk beslist in het voordeel van Johan Kwast.

Dylan Drent won met vader Eddy en zoon Marco van Houten de eerste omloop van Walter Brander, Gerard Rutten en Jan Zeilmaker. Door een staand nummer op de eerste lijst troffen Sven Helvrich, Brian Zeilmaker en Pieter Bierma, Jurjen Breimer cs. Jurjen won deze partij. Johan Kwast kwam ook de tweede omloop goed door en via een staand nummer bereikte zijn partuur als eerste de finale. Hun tegenstander werd Dylan Drent cs, na een mooie overwinning op Jurjen cs.

De finale in de verliezersronde werd met 5-4 6-3 gewonnen door Simon Nijkamp cs. Het was een mooie partij tegen Walter Brander cs. De finale in de winnaarsronde was niet wat het publiek er van verwacht had. Dylan nam al snel een spel voorsprong en Johan en zijn maten konden geen vuist meer maken tegen de goed opslaande Marco van Houten en de prima uitslaande Eddy van Houten, die met Dylan een mooi sluitend partuur vormden. Dylan cs. won met 5-0 6-2.
Jan Nieuwenburg kon om vijf uur de prijzen uitdelen. Scheidsrechter Age Tichelaar werd even in het zonnetje gezet vanwege zijn uitstekende leiding de gehele dag.

Winnaarsronde
1) Dylan Drent, Marco van Houten, Eddy van Houten
2) Johan Kwast, Justin Haarsma en Yvonne Stam
3) Jurjen Breimer, Dirk Schrik en Nancy Boomstra

Verliezersronde
1) Simon Nijkamp, Jari Brander, Akke Brussaard
2) Walter Brander, Gerard Rutten, Jan Zeilmaker

|Doorsturen

BuienradarAgenda