Voetbal

ASV Dronten geeft Zeerobben les in doeltreffendheid

Door Jeroen Pietersma
DRONTEN - Vol goede moed naar het verre Dronten, alwaar de confrontatie plaats zou vinden tussen de beide tweedeklassers Zeerobben en ASV Dronten. Nog geen tien minuten gespeeld en dan al drie om de oren; dan loop je achter de feiten aan.

Het flitsend combinerend team van Dronten speelde de verdediging van Zeerobben regelmatig zoek en het resultaat na 45 minuten was dan ook 7-0 voor de thuisploeg. Je kan en mag de defensie niet de schuld in de schoenen schuiven, ze werkten als paarden, maar de finesse en effectiviteit in het spel van de opponent was te machtig. Vaste waarden in de defensie waren afwezig en tegen een team van dit kaliber kan dat dus slecht uitpakken. Het middenveld en de voorhoede bleven ook onder het niveau. Uitgezonderd een paar mogelijkheden, kwamen ook zij er niet aan te pas.

In de pauze gaf Inne Schotanus aanwijzingen, welke inderdaad in de tweede helft resulteerden in betere verhouding binnen de lijnen. Nieuwkomer Chekina Nzoko gaf goed leiding aan de verdediging en Niels Bakker veegde zijn paadje naar behoren schoon. Ook Reinier van der Stap kwam beter uit de verf, met name toen Dylan Drent van Dokkum (hoofdklasse kaatsen) rechtstreeks naar Dronten koerste om het laatste half uur nog mee te doen. Kansen waren er wel, maar ze waren vanmiddag niet aan Zeerobben besteed. Twee communicatiefouten zorgden nog voor de 9-0.

Natuurlijk waren er wel lichtpuntjes. Patrick Amels en Frank ten Hoeve konden nog enigszins in de pas blijven met hun tegenstander. Voor de beeldvorming van het toekomstige elftal was deze wedstrijd een belangrijk leermoment. Inne Schotanus merkte terecht op: “Er ontbraken belangrijke schakels, waarmee we vorig jaar intensief getraind hebben en kampioen zijn geworden, dus mag je niet verwachten, dat alles op zijn plek staat en meteen soepel draait.”

Vanavond (dinsdag 13 augustus) om 20.00 uur in een thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen B1 kan er verder gebouwd worden aan het team dat Zeerobben moet gaan vertegenwoordigen in de tweede klasse Noord van het zaterdagvoetbal.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda