Sport

Alternatieve partij KV ?De Helfrichs?

Door Jeroen Pietersma
KIMSWERD - Bij KV ?De Helfrichs? is afgelopen zondag een buitengewone ledenpartij gehouden. Met zachte bal, met introduc? en in een alternatief veld, dat in een soort ruit was gelegd. De bovenlijn was slechts acht meter breed. Dit zorgde voor prachtige tussenspelacties. Het was zondag erg warm, maar met voldoende water en de nodige rust tussen de partijen was het aangenaam vertoeven in Kimswerd.

De twaalf deelnemers speelden drie keer in wisselende opstellingen, zodat ieder voor eigen punten kaatste. Het niveauverschil was vrij groot en dat levert direct verrassende resultaten op. Toch werd er spannend gekaatst en bovendien veel gelachen.

Na twee rondes hadden drie personen al twee keer gewonnen. Na drie keer spelen bleek dat Anneke Smid, een introducé, met de prijs naar huis ging. Wybe de Jong wist de tweede prijs nog te behalen en Stefan Sterk, een andere introducé, ging met de derde prijs naar huis.

Ook de prijzen waren alternatief. De eerste prijswinnaar mocht kiezen tussen gebruiksvoorwerpen. Een rugzak, een luxe thermosfles en een grote badhanddoek. De derde prijswinnaar had geen keus, maar kreeg wel een leuk cadeau en natuurlijk de eer. Chris Monfils won een gouden kaars in de vorm van een beker voor de eerste bovenslag van de partij.

Een prachtige krans is gemaakt door Feikje van der Duim. Albert en Rennie Niezink stonden de hele dag achter de bar in het MFC. Een heel mooie dag wederom bij ‘De Helfrichs’ in Kimswerd.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda