Nieuws

Wastoeslag voor werknemers Frisia Zout

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? FNV Bondgenoten heeft een tweejarig cao-akkoord bereikt met Frisia Zout. In de nieuwe cao is onder meer de gevraagde wastoeslag verwerkt, door de verhoging van de netto minimumreiskostenvergoeding van ?75 naar ? 85.

De nieuwe cao heeft een looptijd van twee jaar en eindigt op 1 juli 2013. In de cao is een loonstijging van 4,25 procent opgenomen: 2 procent per 1 juli 2011, 0,25 procent per 1 januari 2012 en 2 procent per 1 juli 2012. Uitzendkrachten zullen voortaan vanaf dag één volgens de nieuwe cao beloond worden. Voor het personeel zal verder een persoonlijk opleidingsplan en een mogelijk EVC (Erkenning van Verworven Competenties)-traject deel uit maken van het jaarlijkse functioneringsgesprek.

Daarnaast is er sprake van een verbetering van de reiskostenvergoeding woon-werkverkeer. Deze bedraagt € 0,15 per kilometer enkele reis met een maximum van 40 kilometer enkele reis. Een ander onderdeel van de cao is dat Frisia Zout zich zal inspannen om een Wajonger in dienst te nemen.

|Doorsturen

BuienradarAgenda