Nieuws

Vrolijke ontdekkingstocht in Wijnaldum

Door Jeroen Pietersma
WIJNALDUM - Het was woensdag een prachtige dag in Wijnaldum. Niet alleen dankzij de aangename temperatuur en het stralende zonnetje, in het dorp vond tevens de Discovery Dei plaats.

Tijdens D-Dei, een extra open dag georganiseerd door de E.P. de Boerschool, konden huidige en toekomstige leerlingen deelnemen aan diverse zinnenprikkelende activiteiten. Er werd een beroep gedaan op lijf en leden om het programma waarin het buitenleven centraal stond te doorlopen.

Zo was er het thema ‘voelen’ waarvoor het sportveld was omgetoverd tot kinderboerderij. Hier konden onder meer een kalfje, geit, kippen en konijnen geaaid worden. Ook een ritje op een pony behoorde tot de mogelijkheden. De tractor met aanhanger waarmee de dieren gebracht waren werd spontaan aan het programma toegevoegd. De juffen reden met hun groep in de kar, onder luid gejoel, een parcours over het grasveld. Dwars tussen de Oud-Hollandse spelletjes als zaklopen, steltlopen en spijkerpoepen door.
Op het schoolplein waren ook de nodige activiteiten. Zo kon het Friese landschap waar de school op uitkijkt vereeuwigd worden in een workshop Landschap Schilderen. In de kookstand mochten de kinderen gezonde snacks maken, zoals een telraam van komkommers en druiven, en een lieveheersbeestje van tomaat. Bij het hoorspel werd de kennis van inheemse vogelgeluiden aan een grondig onderzoek onderworpen, en bij de geurtest bleek dat de reuk van de meeste deelnemers goed ontwikkeld was. Bijna iedereen kon feilloos een ui van hooi en lavendel van munt onderscheiden.

Al met al was het een leuke én leerzame dag. De kinderen genoten met volle teugen van het actieve programma in de buitenlucht. Zij vonden het beslist geen straf om hun vrije woensdagmiddag ‘na te blijven’ op school.

|Doorsturen

BuienradarAgenda