Nieuws

Vanavond beslissing over toekomst Frisse Wind


HARLINGEN - Vanavond vindt er een Algemene Ledenvergadering plaats van Frisse Wind, georganiseerd door het bestuur. Hierin wordt ook gepraat over de beslissing van de fractie om niet meer aanwezig te zijn bij de raadsvergaderingen. Ook wordt besloten over de toekomst van de partij. De stoelen van Jennifer Steevensz, Arjen Oosterlaar en Bauke van der Pol waren leeg woensdagavond. De partij wil zich in plaats daarvan gaan richten op metingen van de uitstoot van de afvaloven.

Hiervoor willen ze onder andere hun raadsvergoeding gebruiken om de kosten te dekken. De fractie wil de resultaten kenbaar maken aan de inwoners. “Na 2,5 jaar als grootste fractie in de coalitie Harlingen, kunnen we geen andere conclusie trekken dan dat in het dossier REC het bestuur van Harlingen niet danwel onvoldoende haar verantwoordelijkheid neemt om de gezondheid van de inwoners van Harlingen en omgeving als eerste prioriteit op haar agenda te plaatsen.”

Het bestuur en de partij opereren sinds enkele weken los van elkaar. Volgens Wim Wildeboer, secretaris van het bestuur van Frisse Wind, is de ledenvergadering van vanavond een vervolg op de vergadering van twee maanden geleden. “De nieuwste ontwikkeling van gisteren zullen we daar uiteraard ook aan de orde stellen. Eigenlijk is het in essentie een vergadering waarin beslist wordt over de toekomst van FWH.” De pers is hierbij niet welkom. “Ledenvergaderingen zijn niet openbaar, zodat niemand zich geremd hoeft te voelen om alles te zeggen wat hij wil.”

De burgemeester meldde woensdagavond dat B&W twee minuten voor zeven het bericht had gekregen dat de partij afwezig zou zijn. “Ik hoop dat ik nog een afspraak kan maken met Frisse Wind waarin we mogelijk verder komen. Elke fractie is vrij om op alle fundamenten kritiek te leveren op het college maar het betreft hier maar één onderwerp.” Meindert Lodewijks (VVD) sprak zijn ongenoegen uit over het gedrag van Frisse Wind. “Ik hoorde dit één minuut terug. Het is schandalig dat dit gebeurt. We hebben als raad wel 35 portefeuilles die we moeten behandelen. Het gaat hier om volksvertegenwoordigers en die laten hun achterban zitten op één portefeuille.” Hein Kuiken (PvdA) kon dit standpunt onderschrijven.

|Doorsturen

BuienradarAgenda